Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červené zelí dušené v troubě

Co k dobré pečeni? Samozřejmě dobré zelí.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 5 minut Pečení: 2 hodiny
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 hlávka červeného zelí, nakrouhaná
    • 1 jablko, nastrouhané nahrubo
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • 2 lžíce jablečného nebo balzamikového octa
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 2 lžičky koření na chleba (viz Něco navíc)
    • 100 g másla

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Do ohnivzdorné zapékací nádoby s víkem dejte všechny přísady, postavte na sporák a míchejte asi pět minut, až se máslo rozpustí a všechno dobřepromísí. Přiklopte, dejte do trouby a pečte necelé dvě hodiny. Před podáváním osolte, případně dolaďte octem či cukrem.

NĚCO NAVÍC
Koření na chleba z dm drogerie Brot Gewürz Alnatura obsahuje kmín, koriandr, fenykl a anýz. Chlebová koření koupíte i ve zdravých výživách a bioobchodech či v e-shopu Koření od Antonína.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinské menu

Svatomartinské menu

Přidat komentář