Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nakupovat zelí

bílé a červené zelí
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rozhodli jste se připravit k vepřové pečeni sladkokyselé dušené zelí? I když máte skvělý rodinný recept, nezapomeňte, že vše začíná výběrem té správné hlávky. Poradíme vám, na co si dát pozor. 

 

Vybírejte čerstvé, nezavadlé hlávky zelí, které ještě neztratily svoji barvu a nejsou poškozené. Bílé zelí má mít vrchní listy tmavě až světlounce zelené, červené zelí zase krásně fialové. Hlávky jsou tvrdé a lesklé. Až vyberete to nejlepší, upečte si třeba českou zvěřinovou klasiku –  bažantí stehna se zelím a bramborovými knedlíčky.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín