Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem
Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 89 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.

Suroviny

Na zelí
velká
olivový olej 3 PL
kedlubna 4 ks
středně velké, mladé
sůl
cukr
ocet
Na maso
olivový olej 2 PL
větší
tepelně upravené
halušky 1 bal

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo  nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.

2

Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. 

3

Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. 

4

Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.

5

Halušky připravte podle návodu na obalu. 

6

V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

09.04.2008 08:30
Recept se nachází v č.4/07, str.38

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...