0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

2.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 89 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.

Suroviny

Na zelí
cibule 1 ks
velká
olivový olej 3 PL
kedlubna 4 ks
středně velké, mladé
sůl
kmín
cukr
ocet
mouka pšeničná hladká 1 PL
Na maso
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
větší
tepelně upravené
halušky 1 bal

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo  nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.

2

Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. 

3

Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. 

4

Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.

5

Halušky připravte podle návodu na obalu. 

6

V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč