Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.
Suroviny
Na zelí
cibule
1
ks
velká
olivový olej
3
PL
kedlubna
4
ks
středně velké, mladé
sůl
cukr
ocet
Na maso
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
větší
uzené maso
300
g
tepelně upravené
halušky
1
bal
Postup
1
Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.
2
Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte.
3
Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut.
4
Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.
5
Halušky připravte podle návodu na obalu.
6
V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Halušky a strapačky: Patří do nich vejce a brambory? (9 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 7. díl: Játra, která vám učarují i bezmasý guláš (9 receptů )
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )
Komentáře