Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

3.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 89 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.

Suroviny

Na zelí
velká
olivový olej 3 PL
kedlubna 4 ks
středně velké, mladé
sůl
cukr
ocet
Na maso
olivový olej 2 PL
větší
tepelně upravené
halušky 1 bal

Postup

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo  nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.

2

Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. 

3

Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. 

4

Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.

5

Halušky připravte podle návodu na obalu. 

6

V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

09.04.2008 08:30
Recept se nachází v č.4/07, str.38

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč