Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní zelí se slaninou
Jarní zelí se slaninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jarní zelí se slaninou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 12 g
Tuky 59 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká, svěží příloha. Podávejte například se sýrovými tousty nebo s karbanátky.

Suroviny

vinný ocet bílý 1,5 PL
slanina 3 plátky
prorostlá, uzená, nakrájená napříč na nudličky
olivový olej 1 PL
malá hlávka, zelí rané, nakrouhané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku promíchejte ocet, cukr a lžíci vody, až se cukr rozpustí. V pánvi na oleji opékejte slaninu dozlatova, vyjměte a odložte stranou.

2

Do pánve dejte nakrouhané zelí a za stálého míchání zprudka opékejte pět minut, potom přidejte zálivku. 

3

Vraťte k zelí slaninu a opékejte společně ještě minutu. Osolte, opepřete a podávejte.

Podávejte: s karbanátky nebo klobáskami či s vepřovými kotletami. Výborné je tohle zelí s grilovanou rybou.
Zkuste: takto upravené zelí podávat jen se sýrovými tousty jako lehkou večeři.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...