0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní zelí se slaninou

Jarní zelí se slaninou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jarní zelí se slaninou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 12 g
Tuky 59 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká, svěží příloha. Podávejte například se sýrovými tousty nebo s karbanátky.

Suroviny

vinný ocet bílý 1.5 PL
krupicový cukr 1 ČL
slanina 3 plátky
prorostlá, uzená, nakrájená napříč na nudličky
olivový olej 1 PL
zelí bílé 1
malá hlávka, zelí rané, nakrouhané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku promíchejte ocet, cukr a lžíci vody, až se cukr rozpustí. V pánvi na oleji opékejte slaninu dozlatova, vyjměte a odložte stranou.

2

Do pánve dejte nakrouhané zelí a za stálého míchání zprudka opékejte pět minut, potom přidejte zálivku. 

3

Vraťte k zelí slaninu a opékejte společně ještě minutu. Osolte, opepřete a podávejte.

Podávejte: s karbanátky nebo klobáskami či s vepřovými kotletami. Výborné je tohle zelí s grilovanou rybou.
Zkuste: takto upravené zelí podávat jen se sýrovými tousty jako lehkou večeři.

Související články

Jak skladovat zelí
  • Tipy a triky

Jak skladovat zelí

Celé zelné hlávky vám v ledničce nebo na chladném, tmavém a suchém místě vydrží až dva týdny.   ...
Jak nakupovat zelí
  • Tipy a triky

Jak nakupovat zelí

Rozhodli jste se připravit k vepřové pečeni sladkokyselé dušené zelí? I když máte skvělý rodinný recept, nezapomeňte, že vše začíná výběrem té správné hlávky. Poradíme vám, na co si dát pozor.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit