Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené špekáčky

Pikantní dobrota, která zazáří na každé pánské jízdě.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 1 hodina
P
Maso Česká

Ingredience

    • 8 špekáčků, podélně naříznutých do dvou třetin
    • 2 malé skleničky celých červených a zelených sterilovaných papriček
    • 1 velká cibule, nakrájená na půlkolečka
    • 300–400 ml kečupu (doporučujeme smíchat ostrý a sladký)
    • 1 lahev černého piva

Příprava jídla

1 Polovinu papriček podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte na plátky.

2 Do každého špekáčku nacpěte jeden až dva kousky papriky, naskládejte do pekáčku jeden vedle druhého a zasypte cibulovými kroužky.

3 Kečup promíchejte s pivem a vzniklou tekutinou zalijte špekáčky. Navrch dejte zbylé celé papričky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu za občasného přelévání. Podávejte s chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Král všech táboráků: Špekáček

Přidat komentář