Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2899 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 115 g
Tuky 200 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní dobrota, která zazáří na každé pánské jízdě.

Suroviny

špekáčky 8 ks
podélně naříznuté do dvou třetin
paprika barevná 2 bal
sterilované papričky červené a zelené
cibule 1 ks
velká, na půlkolečka
kečup 300 ml
ideálně smíchat ostrý a sladký
pivo tmavé 500 ml

1 Polovinu papriček podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte na plátky.

2 Do každého špekáčku nacpěte jeden až dva kousky papriky, naskládejte do pekáčku jeden vedle druhého a zasypte cibulovými kroužky.

3 Kečup promíchejte s pivem a vzniklou tekutinou zalijte špekáčky. Navrch dejte zbylé celé papričky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu za občasného přelévání. Podávejte s chlebem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit