Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2899 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 115 g
Tuky 200 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní dobrota, která zazáří na každé pánské jízdě.

Suroviny

špekáčky 8 ks
podélně naříznuté do dvou třetin
paprika barevná 2 bal
sterilované papričky červené a zelené
cibule 1 ks
velká, na půlkolečka
kečup 300 ml
ideálně smíchat ostrý a sladký
pivo tmavé 500 ml

1 Polovinu papriček podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte na plátky.

2 Do každého špekáčku nacpěte jeden až dva kousky papriky, naskládejte do pekáčku jeden vedle druhého a zasypte cibulovými kroužky.

3 Kečup promíchejte s pivem a vzniklou tekutinou zalijte špekáčky. Navrch dejte zbylé celé papričky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu za občasného přelévání. Podávejte s chlebem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit