0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1067 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 31 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 2 ks
větší
cibule 1 ks
bazalka 1 svazek
mozzarella 400 g
navážená, né v nálevu
rajče 1
sekaná
parmazán
strouhaný
mouka
na obalení
olivový olej
sůl
cukr 1 špetka
Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit ( aby nebyl hořký). Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme. Z lilků osušíme papír.utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy – na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka , do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20-30 minut.
Autor: jirulka29

Obchod Apetit