Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený lilek

Popis receptu: 
Výborné italské jídlo, které si především vegetariáni zamilují :-)
Autor: Jiřina Nejepínská
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 větší lilky, 1 cibule, 1svazek bazalky, 400 g mozzarelly ( navážené, ne té v nálevu), 1 plechovka sekaných rajčat, strouhaný parmazán , mouka na obalení, olivový olej, sůl, špetka cukru

Příprava jídla

Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit ( aby nebyl hořký). Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme. Z lilků osušíme papír.utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy – na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka , do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20-30 minut.
REKLAMA

Přidat komentář