Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit ( aby nebyl hořký).
Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme.
Z lilků osušíme papír.utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji
Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy – na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka , do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20-30 minut.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 266.75 kcal
- Bílkoviny 17.75 g
- Sacharidy 7.75 g
- Tuky 18 g