Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
RIzoto s hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2844 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 348 g
Tuky 116 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto s hříbky je nesmírně populární. A není divu, chuť lesa vás dostane v každé lžíci. Houbové italské rizoto je výborné bezmasé jídlo, které vyžaduje špetku trpělivosti a kvalitní suroviny.

Související recepty

Suroviny

máslo 120 g
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
lesní houby 300 g
čerstvé hřiby, na kostičky plus celý hříbek na plátky na dokončení
rýže carnaroli 320 g
nebo arborio
suché
vývar zeleninový 1 l
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout.

2

Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.

3

Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem.

4

Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

5

Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

6

Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...