Rizoto s hříbky je nesmírně populární. A není divu, chuť lesa vás dostane v každé lžíci. Houbové italské rizoto je výborné bezmasé jídlo, které vyžaduje špetku trpělivosti a kvalitní suroviny.
Suroviny
Postup
Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout.
Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.
Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem.
Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.
Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.
Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.