0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2844 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 348 g
Tuky 116 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S vůní lesa

Suroviny

máslo 120 g
šalotka 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
lesní houby 300 g
čerstvé, na kostičky plus celý hříbek na plátky na dokončení
rýže carnaroli 320 g
víno bílé 100 ml
vývar zeleninový 1 l
parmazán 60 g
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout.

2

Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.

3

Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem.

4

Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

5

Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

6

Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

Související články

Škola vaření: rizoto z trouby
  • Tipy a triky

Škola vaření: rizoto z trouby

Odteď můžete podávat báječné krémové rizoto bez míchání u plotny, a dokonce nabídnout každému u stolu jiné! Máme pro vás základní recept, čtyři variace a spoustu dalších nápadů. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit