S vůní lesa
Postup
1
Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout.
2
Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.
3
Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem.
4
Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.
5
Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.
6
Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 45+ báječné houbové recepty(46 receptů)
- Jak na dokonale krémové italské rizoto plus 15 receptů(15 receptů)