Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
RIzoto s hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2844 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 348 g
Tuky 116 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto s hříbky je nesmírně populární. A není divu, chuť lesa vás dostane v každé lžíci. Houbové italské rizoto je výborné bezmasé jídlo, které vyžaduje špetku trpělivosti a kvalitní suroviny.

Suroviny

máslo 120 g
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
lesní houby 300 g
čerstvé hřiby, na kostičky plus celý hříbek na plátky na dokončení
rýže carnaroli 320 g
nebo arborio
suché
vývar zeleninový 1 l
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout.

2

Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda.

3

Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem.

4

Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

5

Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

6

Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...