Kuličky z veganského nemasa vám vyrazí dech. Díky rokům výzkumů a propracované technologii totiž nemaso vzhledem i strukturou skutečně vyhlíží jako mleté maso. A chuť je také skvělá. Doplňte kuličky houbovou omáčkou a všichni u stolu se budou olizovat!
Suroviny
Postup
Propracujte všechny přísady na kuličky na kompaktní hmotu a vytvarujte kuličky. Jemně je opečte ze všech stran dozlatova na pánvi na troše oleje, pak vyjměte z pánve a dejte stranou. (Můžete také kuličky vložit na plech, potřít olejem a upéct v troubě na 180 °C.)
Přidejte do pánve máslo a opečte na něm cibuli do sklovita. Vsypte houby, osolte, přidejte trochu kmínu a opékejte, až se z hub vydusí voda. Zalijte bílým vínem a nechte jej odpařit. Pak přilijte vývar a chvíli vařte, přidejte smetanu. Část omáčky odeberte a rozmixujte, přirozeně se tím zahustí. Vraťte zpět do hrnce, vložte kuličky a nechte společně prohřát. Nakonec posypte lístky tymiánu.