Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nemasové kuličky s houbovou omáčkou
Nemasové kuličky s houbovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nemasové kuličky s houbovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7457 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 214 g
Tuky 195 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuličky z veganského nemasa vám vyrazí dech. Díky rokům výzkumů a propracované technologii totiž nemaso vzhledem i strukturou skutečně vyhlíží jako mleté maso. A chuť je také skvělá. Doplňte kuličky houbovou omáčkou a všichni u stolu se budou olizovat!

Suroviny

Na kuličky
nemaso mleté 550 g
použili jsme značku Next level hack (balení 279 g)
houbové koření 1 ČL
česnek 2 stroužky
prolisované
hořčice dijonská 1 PL
worcesterská omáčka ¼ ČL
vejce 1 ks
rozmixované na strouhanku
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rostlinný olej
na opékání
tymián
lístky na posypání (není nutné)
Na omáčku
nadrobno
houby 300 g
čerstvé, na plátky
sůl
kmín 1 špetka
mletý
suché
vývar zeleninový 200 ml
nebo ze sušených hub

Postup

1

Propracujte všechny přísady na kuličky na kompaktní hmotu a vytvarujte kuličky. Jemně je opečte ze všech stran dozlatova na pánvi na troše oleje, pak vyjměte z pánve a dejte stranou. (Můžete také kuličky vložit na plech, potřít olejem a upéct v troubě na 180 °C.)

2

Přidejte do pánve máslo a opečte na něm cibuli do sklovita. Vsypte houby, osolte, přidejte trochu kmínu a opékejte, až se z hub vydusí voda. Zalijte bílým vínem a nechte jej odpařit. Pak přilijte vývar a chvíli vařte, přidejte smetanu. Část omáčky odeberte a rozmixujte, přirozeně se tím zahustí. Vraťte zpět do hrnce, vložte kuličky a nechte společně prohřát. Nakonec posypte lístky tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...