Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninové pakorky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 115 g
Tuky 34 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se do přípravy zapojit také hosty – naučí se něco nového a při smažení zeleninových ‚bramboráčků‘ se mohou klidně střídat. 

Suroviny

mrkev 1 ks
petržel 1 ks
petrželka 1 PL
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
sůl
chilli sušené ½ ČL
mleté
zázvor (mletý) 1 ČL
lze použít až 6 lžic (podle potřeby), pro bezlepkovou variantu lze nahradit cizrnovou
rostlinný olej
na smažení
k podávání + na dochucení dipu
k podávání + na dochucení dipu
Na dip
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
máta 1 PL
nasekané lístky

1 Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na 1cm silná kolečka. Mrkev, petržel a řepu nastrouhejte nahrubo. Cibuli rozdělte do dvou misek, do jedné přidejte mrkev a petržel, do druhé řepu.

2 Do mrkvové směsi přidejte nasekanou petrželku, římský kmín, koriandr a sůl. Do směsi s červenou řepou přisypte chilli a zázvor.

3 Do každé misky nasypte 2 lžíce mouky a vše promíchejte a promačkejte. Zelenina pustí vodu, směs zvlhne a bude pěkně držet pohromadě. Pokud je třeba, přilijte trochu vody – cílem ale není řídké těstíčko, naopak!

4 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce nebo prsty nabírejte směs a opatrně ji vkládejte do oleje. Smažte dokřupava a dozlatova. Pak nechte odsát na papírové utěrce.

5 Na dip smíchejte zakysanou smetanu a bylinky. Citron a limetku nakrájejte na klínky. Dip dotáhněte solí a limetkovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Pakorky doporučujeme sníst co nejdřív, dokud jsou krásně křupavé. Pokud se bojíte, že vám hmota nebude po usmažení držet pohromadě, můžete do obou směsí rozdělit 1 prošlehané vejce a přidat trouchu hladké mouky. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč