0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové pakorky

Zeleninové pakorky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové pakorky

2.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 115 g
Tuky 34 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se do přípravy zapojit také hosty – naučí se něco nového a při smažení zeleninových ‚bramboráčků‘ se mohou klidně střídat. 

Suroviny

cibule 2 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
petrželka 1 PL
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
sůl
chilli sušené ½ ČL
mleté
zázvor (mletý) 1 ČL
mouka pšeničná hladká 4 PL
lze použít až 6 lžic (podle potřeby), pro bezlepkovou variantu lze nahradit cizrnovou
rostlinný olej
na smažení
k podávání + na dochucení dipu
k podávání + na dochucení dipu
Na dip
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
máta 1 PL
nasekané lístky

1 Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na 1cm silná kolečka. Mrkev, petržel a řepu nastrouhejte nahrubo. Cibuli rozdělte do dvou misek, do jedné přidejte mrkev a petržel, do druhé řepu.

2 Do mrkvové směsi přidejte nasekanou petrželku, římský kmín, koriandr a sůl. Do směsi s červenou řepou přisypte chilli a zázvor.

3 Do každé misky nasypte 2 lžíce mouky a vše promíchejte a promačkejte. Zelenina pustí vodu, směs zvlhne a bude pěkně držet pohromadě. Pokud je třeba, přilijte trochu vody – cílem ale není řídké těstíčko, naopak!

4 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce nebo prsty nabírejte směs a opatrně ji vkládejte do oleje. Smažte dokřupava a dozlatova. Pak nechte odsát na papírové utěrce.

5 Na dip smíchejte zakysanou smetanu a bylinky. Citron a limetku nakrájejte na klínky. Dip dotáhněte solí a limetkovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Pakorky doporučujeme sníst co nejdřív, dokud jsou krásně křupavé. Pokud se bojíte, že vám hmota nebude po usmažení držet pohromadě, můžete do obou směsí rozdělit 1 prošlehané vejce a přidat trouchu hladké mouky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč