0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové pakorky

Zeleninové pakorky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové pakorky

2.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 115 g
Tuky 34 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se do přípravy zapojit také hosty – naučí se něco nového a při smažení zeleninových ‚bramboráčků‘ se mohou klidně střídat. 

Suroviny

cibule 2 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
červená řepa 1 ks
petrželka 1 PL
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
sůl
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
zázvor (mletý) 1 ČL
mouka pšeničná hladká 4 PL
lze použít až 6 lžic (podle potřeby), pro bezlepkovou variantu lze nahradit cizrnovou
rostlinný olej
na smažení
limeta 1 ks
k podávání + na dochucení dipu
citron 1 ks
k podávání + na dochucení dipu
Na dip
zakysaná smetana 200 g
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
máta 1 PL
nasekané lístky

1 Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na 1cm silná kolečka. Mrkev, petržel a řepu nastrouhejte nahrubo. Cibuli rozdělte do dvou misek, do jedné přidejte mrkev a petržel, do druhé řepu.

2 Do mrkvové směsi přidejte nasekanou petrželku, římský kmín, koriandr a sůl. Do směsi s červenou řepou přisypte chilli a zázvor.

3 Do každé misky nasypte 2 lžíce mouky a vše promíchejte a promačkejte. Zelenina pustí vodu, směs zvlhne a bude pěkně držet pohromadě. Pokud je třeba, přilijte trochu vody – cílem ale není řídké těstíčko, naopak!

4 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce nebo prsty nabírejte směs a opatrně ji vkládejte do oleje. Smažte dokřupava a dozlatova. Pak nechte odsát na papírové utěrce.

5 Na dip smíchejte zakysanou smetanu a bylinky. Citron a limetku nakrájejte na klínky. Dip dotáhněte solí a limetkovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Pakorky doporučujeme sníst co nejdřív, dokud jsou krásně křupavé. Pokud se bojíte, že vám hmota nebude po usmažení držet pohromadě, můžete do obou směsí rozdělit 1 prošlehané vejce a přidat trouchu hladké mouky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit