Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1307 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 180 g
Tuky 46 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra barev i chutí...

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 65 g
tmavší nebo hobliny palmového cukru
limetová šťáva 60 ml
sójová omáčka 2 PL
nebo rybí omáčka (podle chuti)
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm kousek, oloupaný a nakrájený nadrobno
pekingské zelí 650 g
nakrájené na co nejtenčí nudličky
mrkev 3 ks
očištěné a na nudličky
výhonky mungo 120 g
nebo sojové výhonky
chilli paprička 3 ks
dlouhá, červená, nakrájená na tenká kolečka
klíčky 1 hrst
mikrorukola a hráškové výhonky, popřípadě mikrokoriandr
arašídy 70 g
solené, nasekané nahrubo
cibule smažená 25 g
domácí nebo kupovaná

1 V misce míchejte na zálivku třtinový cukr nebo hobliny palmového cukru, limetovou šťávu, rybí omáčku a nakrájený zázvor tak dlouho, až se cukr rozpustí.

2 K podávání promíchejte v míse nakrájené pekingské zelí, nudličky mrkve a výhonky mungo nebo sójové výhonky a připravenou zálivku. Přeneste na servírovací tác, talíř nebo mělkou mísu. Posypte nakrájenými chilli papričkami, mikrorukolou a hráškovými výhonky, popřípadě mikrokoriandrem, nahrubo nasekanými arašídy a smaženou cibulí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit