Salát z pekingského zelí představuje souhru barev i chutí. Nudličky pekingského zelí doplní nastrouhaná mrkev a mladé výhonky mungo fazolí. Dokonalá zálivka jen podtrhne lehce asijskou chuť zeleninového salátu a slané arašídy dodají ten pravý ‚křup‘. Představujeme vám senzační bezmasé jídlo, které připravíte do 30 minut.
Suroviny
Postup
V misce míchejte na zálivku třtinový cukr nebo hobliny palmového cukru, limetovou šťávu, rybí omáčku a nakrájený zázvor tak dlouho, až se cukr rozpustí.
K podávání promíchejte v míse nakrájené pekingské zelí, nudličky mrkve a výhonky mungo nebo sójové výhonky a připravenou zálivku. Přeneste na servírovací tác, talíř nebo mělkou mísu. Posypte nakrájenými chilli papričkami, mikrorukolou a hráškovými výhonky, popřípadě mikrokoriandrem, nahrubo nasekanými arašídy a smaženou cibulí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )