Dokonalá souhra barev i chutí...
Suroviny
třtinový cukr
65
g
tmavší nebo hobliny palmového cukru
limetová šťáva
60
ml
sójová omáčka
2
PL
nebo rybí omáčka (podle chuti)
zázvor (čerstvý)
1
ks
3cm kousek, oloupaný a nakrájený nadrobno
pekingské zelí
650
g
nakrájené na co nejtenčí nudličky
mrkev
3
ks
očištěné a na nudličky
výhonky mungo
120
g
nebo sojové výhonky
chilli paprička
3
ks
dlouhá, červená, nakrájená na tenká kolečka
klíčky
1
hrst
mikrorukola a hráškové výhonky, popřípadě mikrokoriandr
arašídy
70
g
solené, nasekané nahrubo
cibule smažená
25
g
domácí nebo kupovaná
1 V misce míchejte na zálivku třtinový cukr nebo hobliny palmového cukru, limetovou šťávu, rybí omáčku a nakrájený zázvor tak dlouho, až se cukr rozpustí.
2 K podávání promíchejte v míse nakrájené pekingské zelí, nudličky mrkve a výhonky mungo nebo sójové výhonky a připravenou zálivku. Přeneste na servírovací tác, talíř nebo mělkou mísu. Posypte nakrájenými chilli papričkami, mikrorukolou a hráškovými výhonky, popřípadě mikrokoriandrem, nahrubo nasekanými arašídy a smaženou cibulí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů)