Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pekingského zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 214 g
Tuky 46 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z pekingského zelí představuje souhru barev i chutí. Nudličky pekingského zelí doplní nastrouhaná mrkev a mladé výhonky mungo fazolí. Dokonalá zálivka jen podtrhne lehce asijskou chuť zeleninového salátu a slané arašídy dodají ten pravý ‚křup‘. Představujeme vám senzační bezmasé jídlo, které připravíte do 30 minut.

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 65 g
tmavší nebo hobliny palmového cukru
limetová šťáva 60 ml
sójová omáčka 2 PL
nebo rybí omáčka (podle chuti)
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený nadrobno
nakrájené na co nejtenčí nudličky
mrkev 3 ks
očištěné a na nudličky
nebo sojové výhonky
dlouhá, červená, nakrájená na tenká kolečka
klíčky 1 hrst
mikrorukola a hráškové výhonky, popřípadě mikrokoriandr
solené, nasekané nahrubo
domácí nebo kupovaná

Postup

1

V misce míchejte na zálivku třtinový cukr nebo hobliny palmového cukru, limetovou šťávu, rybí omáčku a nakrájený zázvor tak dlouho, až se cukr rozpustí.

2

K podávání promíchejte v míse nakrájené pekingské zelí, nudličky mrkve a výhonky mungo nebo sójové výhonky a připravenou zálivku. Přeneste na servírovací tác, talíř nebo mělkou mísu. Posypte nakrájenými chilli papričkami, mikrorukolou a hráškovými výhonky, popřípadě mikrokoriandrem, nahrubo nasekanými arašídy a smaženou cibulí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín