0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky směsi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 72 g
Tuky 142 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy nebude dost...

Suroviny

arašídy 280 g
nesolené
chilli paprička ½ ČL
drcená, sušená
2 ČL
uzená paprika mletá
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 1 PL
chia semínka 1 PL
černá
sůl mořská 1 ČL
vločková
limetová kůra 1 ČL
strouhaná

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte arašídy, chilli, papriku, limetovou šťávu, cukr, chia semínka a vločkovou sůl. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut dozlatova, v polovině obraťte. Vyjměte, přidejte limetovou kůru a promíchejte. Nechte vychladnout. 

 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

Oříšková směs s whiskey, medem a rozmarýnem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 20 MINUT ■ NA 3 HRNKY SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 180g pekanových ořechů, 240g neloupaných mandlí, 2 lžíce medu, 60ml irské whiskey, 1 lžíci panenského olivového oleje,
1 lžíci vločkové mořské soli a 2 snítky rozmarýnu. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut dozlatova, až se whiskey vstřebá – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout a vyjměte rozmarýnové větvičky.

NĚCO NAVÍC

Ořechovou směs lze uchovat v dobře uzavřené nádobě až 1 týden.

 

Oříšková směs s preclíky, hořčicí a javorovým sirupem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ NA 3,5 HRNKU SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 100g vlašských ořechů, 80g neloupaných mandlí, 150g oříšků kešú, 50g malých preclíků, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžičku žlutých hořčičných semínek, 2 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vločkové mořské soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut dozlatova – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč