Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky směsi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 72 g
Tuky 142 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy nebude dost...

Suroviny

nesolené
drcená, sušená
2 ČL
uzená paprika mletá
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 1 PL
černá
sůl mořská 1 ČL
vločková
strouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte arašídy, chilli, papriku, limetovou šťávu, cukr, chia semínka a vločkovou sůl. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut dozlatova, v polovině obraťte. Vyjměte, přidejte limetovou kůru a promíchejte. Nechte vychladnout.

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

Oříšková směs s whiskey, medem a rozmarýnem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 20 MINUT ■ NA 3 HRNKY SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 180g pekanových ořechů, 240g neloupaných mandlí, 2 lžíce medu, 60ml irské whiskey, 1 lžíci panenského olivového oleje,
1 lžíci vločkové mořské soli a 2 snítky rozmarýnu. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut dozlatova, až se whiskey vstřebá - v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout a vyjměte rozmarýnové větvičky.

NĚCO NAVÍC

Ořechovou směs lze uchovat v dobře uzavřené nádobě až 1 týden.

Oříšková směs s preclíky, hořčicí a javorovým sirupem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ NA 3,5 HRNKU SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 100g vlašských ořechů, 80g neloupaných mandlí, 150g oříšků kešú, 50g malých preclíků, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžičku žlutých hořčičných semínek, 2 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vločkové mořské soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut dozlatova - v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...