Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy nebude dost...
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte arašídy, chilli, papriku, limetovou šťávu, cukr, chia semínka a vločkovou sůl. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut dozlatova, v polovině obraťte. Vyjměte, přidejte limetovou kůru a promíchejte. Nechte vychladnout.
CO JEŠTĚ VYZKOUŠET
Oříšková směs s whiskey, medem a rozmarýnem
PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 20 MINUT ■ NA 3 HRNKY SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ
1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 180g pekanových ořechů, 240g neloupaných mandlí, 2 lžíce medu, 60ml irské whiskey, 1 lžíci panenského olivového oleje,
1 lžíci vločkové mořské soli a 2 snítky rozmarýnu. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut dozlatova, až se whiskey vstřebá – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout a vyjměte rozmarýnové větvičky.
NĚCO NAVÍC
Ořechovou směs lze uchovat v dobře uzavřené nádobě až 1 týden.
Oříšková směs s preclíky, hořčicí a javorovým sirupem
PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ NA 3,5 HRNKU SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ
1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 100g vlašských ořechů, 80g neloupaných mandlí, 150g oříšků kešú, 50g malých preclíků, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžičku žlutých hořčičných semínek, 2 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vločkové mořské soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut dozlatova – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů)