Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 hrnky směsi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1880 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 72 g
Tuky 142 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy nebude dost...

Suroviny

arašídy 280 g
nesolené
chilli paprička 0.5 ČL
drcená, sušená
2 ČL
uzená paprika mletá
limetová šťáva 60 ml
třtinový cukr 1 PL
chia semínka 1 PL
černá
sůl mořská 1 ČL
vločková
limetová kůra 1 ČL
strouhaná

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte arašídy, chilli, papriku, limetovou šťávu, cukr, chia semínka a vločkovou sůl. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut dozlatova, v polovině obraťte. Vyjměte, přidejte limetovou kůru a promíchejte. Nechte vychladnout. 

 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

Oříšková směs s whiskey, medem a rozmarýnem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 20 MINUT ■ NA 3 HRNKY SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 180g pekanových ořechů, 240g neloupaných mandlí, 2 lžíce medu, 60ml irské whiskey, 1 lžíci panenského olivového oleje,
1 lžíci vločkové mořské soli a 2 snítky rozmarýnu. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut dozlatova, až se whiskey vstřebá – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout a vyjměte rozmarýnové větvičky.

NĚCO NAVÍC

Ořechovou směs lze uchovat v dobře uzavřené nádobě až 1 týden.

 

Oříšková směs s preclíky, hořčicí a javorovým sirupem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ NA 3,5 HRNKU SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 100g vlašských ořechů, 80g neloupaných mandlí, 150g oříšků kešú, 50g malých preclíků, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžičku žlutých hořčičných semínek, 2 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vločkové mořské soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut dozlatova – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit