Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Okoun po italsku

Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 750 g pevných nových brambor, omytých
    • 6 asi 170–200g plátků z mořského okouna i s kůží
    • 250 g malých, nejlépe třešňových rajčátek
    • hrst černých oliv
    • 4–5 lžic suchého bílého vína
    • sůl a pepř
    • bazalku na ozdobení
    • máslo či rostlinný olej na vymaštění formy

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2. Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě. Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.

3. Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.62

Přidat komentář