Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 73 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.

Suroviny

6 ks
filet z mořského okouna s kůží, každý o váze asi 140g
sůl
pepř
slunečnicový olej 3 PL
asi 3
zázvor (čerstvý) 2 cm
asi 2cm, oloupaný, na proužky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 3 ks
červená, bez semínek, na proužky
jarní cibulka svazek
na tenká kolečka
sójová omáčka 1 PL

Filety osolte a opepřete a kůži na třech místech nařízněte. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje. Rybu opékejte nejprve pět minut kůží dolů, až bude kůže zlatá a křupavá a filet téměř naskrz propečený. Pak ho otočte a opékejte ještě půl minuty až minutu z druhé strany. Pánev nepřeplňujte, raději opékejte ryby postupně. Hotové filety přesuňte na servírovací talíř a udržujte v teple.

Rozehřejte zbývající olej a osmahněte na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhněte z plamene a posypte cibulkou. Rybu polijte trochou sójové omáčky a ozdobte zázvorovo-cibulovou směsí. Podávejte s brokolicí, kešu oříšky a nadýchanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC: Ryba při oslavách příchodu čínského nového roku symbolizuje blahobyt. Obvykle se podává s hlavou a ocasem, což má přinést šťastný začátek i konec roku. My jsme použili filety, ale chcete-li dodržet tradici, klidně recept upravte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit