Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 73 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.

Suroviny

6 ks
filet z mořského okouna s kůží, každý o váze asi 140g
sůl
pepř
slunečnicový olej 3 PL
asi 3
zázvor (čerstvý) 2 cm
asi 2cm, oloupaný, na proužky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 3 ks
červená, bez semínek, na proužky
jarní cibulka svazek
na tenká kolečka
sójová omáčka 1 PL

Filety osolte a opepřete a kůži na třech místech nařízněte. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje. Rybu opékejte nejprve pět minut kůží dolů, až bude kůže zlatá a křupavá a filet téměř naskrz propečený. Pak ho otočte a opékejte ještě půl minuty až minutu z druhé strany. Pánev nepřeplňujte, raději opékejte ryby postupně. Hotové filety přesuňte na servírovací talíř a udržujte v teple.

Rozehřejte zbývající olej a osmahněte na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhněte z plamene a posypte cibulkou. Rybu polijte trochou sójové omáčky a ozdobte zázvorovo-cibulovou směsí. Podávejte s brokolicí, kešu oříšky a nadýchanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC: Ryba při oslavách příchodu čínského nového roku symbolizuje blahobyt. Obvykle se podává s hlavou a ocasem, což má přinést šťastný začátek i konec roku. My jsme použili filety, ale chcete-li dodržet tradici, klidně recept upravte.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit