0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 73 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.

Suroviny

6 ks
filet z mořského okouna s kůží, každý o váze asi 140g
sůl
pepř
slunečnicový olej 3 PL
asi 3
zázvor (čerstvý) 2 cm
asi 2cm, oloupaný, na proužky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 3 ks
červená, bez semínek, na proužky
jarní cibulka svazek
na tenká kolečka
sójová omáčka 1 PL

Filety osolte a opepřete a kůži na třech místech nařízněte. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje. Rybu opékejte nejprve pět minut kůží dolů, až bude kůže zlatá a křupavá a filet téměř naskrz propečený. Pak ho otočte a opékejte ještě půl minuty až minutu z druhé strany. Pánev nepřeplňujte, raději opékejte ryby postupně. Hotové filety přesuňte na servírovací talíř a udržujte v teple.

Rozehřejte zbývající olej a osmahněte na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhněte z plamene a posypte cibulkou. Rybu polijte trochou sójové omáčky a ozdobte zázvorovo-cibulovou směsí. Podávejte s brokolicí, kešu oříšky a nadýchanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC: Ryba při oslavách příchodu čínského nového roku symbolizuje blahobyt. Obvykle se podává s hlavou a ocasem, což má přinést šťastný začátek i konec roku. My jsme použili filety, ale chcete-li dodržet tradici, klidně recept upravte.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit