0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 866 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 73 g
Tuky 57 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.

Suroviny

6 ks
filet z mořského okouna s kůží, každý o váze asi 140g
sůl
pepř
slunečnicový olej 3 PL
asi 3
zázvor (čerstvý) 2 cm
asi 2cm, oloupaný, na proužky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 3 ks
červená, bez semínek, na proužky
jarní cibulka svazek
na tenká kolečka
sójová omáčka 1 PL

Filety osolte a opepřete a kůži na třech místech nařízněte. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje. Rybu opékejte nejprve pět minut kůží dolů, až bude kůže zlatá a křupavá a filet téměř naskrz propečený. Pak ho otočte a opékejte ještě půl minuty až minutu z druhé strany. Pánev nepřeplňujte, raději opékejte ryby postupně. Hotové filety přesuňte na servírovací talíř a udržujte v teple.

Rozehřejte zbývající olej a osmahněte na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhněte z plamene a posypte cibulkou. Rybu polijte trochou sójové omáčky a ozdobte zázvorovo-cibulovou směsí. Podávejte s brokolicí, kešu oříšky a nadýchanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC: Ryba při oslavách příchodu čínského nového roku symbolizuje blahobyt. Obvykle se podává s hlavou a ocasem, což má přinést šťastný začátek i konec roku. My jsme použili filety, ale chcete-li dodržet tradici, klidně recept upravte.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč