Okoun po italsku

Okoun po italsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 736 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 143 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...

Suroviny

brambory 750 g
pevné, nové, omyté
6 plátků
mořský okoun každý 170-200g i skůží
250 g
třešňová rajčata
olivy černé 1 hrst
víno bílé 4 PL
suché
sůl
pepř
bazalka
ozdoba
máslo
či rostlinný olej na vymaštění
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2. Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě. Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.

3. Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.

Obchod Apetit