0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Okoun po italsku

Okoun po italsku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Okoun po italsku

4.4 / 5. Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...

Suroviny

brambory nové 750 g
omyté
okoun 6 plátků
mořský, každý 170-200g i skůží
rajčata cherry 250 g
olivy černé 1 hrst
víno bílé 4 PL
suché
sůl
pepř
bazalka
ozdoba
máslo
či rostlinný olej na vymaštění

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2

Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě.

3

Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.

4

Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč