0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Okoun po italsku

Okoun po italsku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Okoun po italsku

3.7 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...

Suroviny

brambory nové 750 g
omyté
okoun 6 plátků
mořský, každý 170-200g i skůží
rajčata cherry 250 g
olivy černé 1 hrst
víno bílé 4 PL
suché
sůl
pepř
bazalka
ozdoba
máslo
či rostlinný olej na vymaštění

1 Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2 Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě. Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.

3 Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Obchod Apetit