Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.
Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě.
Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.
Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.
Komentáře