Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Okoun po italsku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 153 g
Tuky 12 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept pochází z jižní Itálie a je skvělým příkladem středomořského přístupu k vaření – základem úspěchu jsou totiž jednoduše zpracované prvotřídní suroviny...

Suroviny

omyté
okoun 6 plátků
mořský, každý 170-200g i skůží
rajčata cherry 250 g
suché
sůl
pepř
bazalka
ozdoba
či rostlinný olej na vymaštění

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Pokrájejte neloupané brambory a vařte je tak osm minut v osolené vodě, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2

Máslem či olejem vymastěte jednu větší nebo dvě menší mělké zapékací misky nebo pekáče, do nichž se vejdou všechny plátky ryby v jedné vrstvě.

3

Po dně rozložte uvařené brambory, rajčata rozkrájejte na polovic a spolu s olivami je rozložte na brambory. Navrch položte filé, zalijte vínem, několika lžícemi vody a podle chuti osolte a opepřete.

4

Formu překryjte alobalem a utěsněte okraje. Pečte 15 minut, dokud ryba není hotová. Podávejte na nahřátých talířích, ozdobené bazalkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:16
Recept se nachází v č.7/05, str.62