
Kokosky
Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 80 kokosek
Ingredience
- 200 g hladké mouky + ještě trochu na posypání pracovní plochy
- 200 g kokosu
- 200 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 celá vejce
- 1 sáček prášku do pečiva
- oříšky, mandle nebo kousky vlašských ořechů na ozdobení
Příprava jídla
1. Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy, přisypte kokos a cukr. Přidejte vejce a kousky změklého másla a všechno zpracujte v těsto. Na lehce pomoučněné ploše ho prohněťte, zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do chladničky.
2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.
3. Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.
2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z těsta oddělujte malinké kousky a vyválejte je na kuličky. Do každé vmáčkněte lískový oříšek, mandli nebo kousek vlašského ořechu. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pak teplotu trouby trochu zvyšte a kokosky dopečte dozlatova.
3. Vyjměte z trouby a nechte kokosky aspoň pět minut vychladnout ještě na plechu, nejlépe na mřížce. Pak je sejměte z papíru a nechte zchladnout. Ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě vydrží kokosky až dva týdny.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
meloun (neověřeno)
3. Červenec 2007 00:30
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 13:39
Eliška Holíková
20. Listopad 2018 16:11