Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Králík na bílém víně

Popis receptu: 
Králík na víně je super obměna klasického králíka jak ho všichni známe. Víno jídlu dodá zvláštní šmrn.
Autor: Pavlína Horká
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    4 králičí stehna, 10 dkg slaniny, 1 smetana ke šlehání, plnotučná hořčice, 1-2 cibule, máslo, sůl, bílé víno

Příprava jídla

Králičí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí. Do zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a zalijeme bílým vínem ( asi 2 deci). Králíka dáme také do mísy, přiklopíme poklicí a dáme péct do trouby na 180 C asi na 1 hodinu. Poté vyndáme z trouby zalejeme smetanou a dopečeme dozlatova asi 1/2 hodiny. Výborný je tento recept se šťouchanými bramborami.
REKLAMA

Přidat komentář