Králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

králičí maso 4 ks
slanina 100 g
smetana 1 ks
hořčice plnotučná
cibule 1 ks
máslo
sůl
víno bílé

Postup

1

Králičí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí.

2

Do zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a zalijeme bílým vínem ( asi 2 deci).

3

Králíka dáme také do mísy, přiklopíme poklicí a dáme péct do trouby na 180 C asi na 1 hodinu.

4

Poté vyndáme z trouby zalejeme smetanou a dopečeme dozlatova asi 1/2 hodiny.

Tip: Výborný je tento recept se šťouchanými bramborami.

Autor: fanaticks

Obchod Apetit