0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na bílém víně

Králík na bílém víně

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 13 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

králičí maso 4 ks
slanina 100 g
smetana 1 ks
hořčice plnotučná
cibule 1 ks
máslo
sůl
víno bílé

Postup

1

Králičí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme a potřeme plnotučnou hořčicí.

2

Do zapékací mísy dáme na kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, kousek másla a zalijeme bílým vínem ( asi 2 deci).

3

Králíka dáme také do mísy, přiklopíme poklicí a dáme péct do trouby na 180 C asi na 1 hodinu.

4

Poté vyndáme z trouby zalejeme smetanou a dopečeme dozlatova asi 1/2 hodiny.

Tip: Výborný je tento recept se šťouchanými bramborami.

Autor: fanaticks

Obchod Apetit