Obalované králičí řízky

Obalované králičí řízky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5127 kcal
Bílkoviny 231 g
Cukr 692 g
Tuky 146 g
Vláknina 230 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.

 

Suroviny

králičí maso 2 ks
naporcovaní
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 4 ks
mléko 125 ml
rohlíky 5 ks
čerstvý, na strouhanku
olej
na smažení, např. rýžový
citron
k podávání
aïoli česneková majonéza
Na vaření
šalvěj 5
česnek 1
oloupané stroužky
víno bílé 500 ml
kvalitní
vývar kuřecí 500 ml

1 Do velkého hrnce vložte králičí porce a přísady na vaření. Přilijte vodu, aby byl králík potopený. Zahřejte na středním ohni a přiklopené tak, aby mohla unikat pára, vařte asi 1,5 hodiny do změknutí masa. Králíka vylovte a nechte zchladnout; vývar sceďte (lze ho zamrazit na později – hodí se tam, kam drůbeží vývar).

2 Porce obalte v mouce, ve vejcích prošlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. 

3 Ve vyšší vrstvě oleje zahřátého na 190 °C (kostka chleba v něm zezlátne za půl minuty) řízky 3–4 minuty smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podávejte s česnekovou majonézou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou majonézu prošlehejte v robotu 4 žloutky, 1 lžíci bílého vinného octa, 1 stroužek česneku, rozdrcený, a 2 lžíce citronové šťávy, aby vznikla stejnoměrná směs. Pak opatrně přilévejte 500 ml olivového oleje a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit