Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.
Suroviny
Postup
Do velkého hrnce vložte králičí porce a přísady na vaření. Přilijte vodu, aby byl králík potopený. Zahřejte na středním ohni a přiklopené tak, aby mohla unikat pára, vařte asi 1,5 hodiny do změknutí masa.
Králíka vylovte a nechte zchladnout; vývar sceďte (lze ho zamrazit na později – hodí se tam, kam drůbeží vývar).
Porce obalte v mouce, ve vejcích prošlehaných s mlékem a v prosáté strouhance.
Ve vyšší vrstvě oleje zahřátého na 190 °C (kostka chleba v něm zezlátne za půl minuty) řízky 3–4 minuty smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podávejte s česnekovou majonézou a citronem.
NĚCO NAVÍC
Na česnekovou majonézu prošlehejte v robotu 4 žloutky, 1 lžíci bílého vinného octa, 1 stroužek česneku, rozdrcený, a 2 lžíce citronové šťávy, aby vznikla stejnoměrná směs. Pak opatrně přilévejte 500 ml olivového oleje a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.