0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obalované králičí řízky

Obalované králičí řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obalované králičí řízky

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3552 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 391 g
Tuky 70 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králíka na smažení můžete marinovat vykostěného, anebo porce králíka s kostí napřed povařit – jako my.

Suroviny

králík 2 ks
2 králíci – naporcovaní (obvykle se oddělují nohy a hřbet se dělí na 2–3 kusy)
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 4 ks
mléko 125 ml
rohlíky 5 ks
čerstvé, nastrouhané na strouhanku
olej
na smažení, např. řepkový nebo slunečnicový
citron
klínky k podávání
majonéza
aïoli – česneková majonéza (viz Něco navíc)
Na vaření
šalvěj 5 lístků
česnek 1 hlava
stroužky oloupané
víno bílé 500 ml
kvalitní
vývar kuřecí 500 ml

1 Do velkého hrnce vložte králičí porce a přísady na vaření. Přilijte vodu, aby byl králík potopený. Zahřejte na středním ohni a přiklopené tak, aby mohla unikat pára, vařte asi 1,5 hodiny do změknutí masa. Králíka vylovte a nechte zchladnout; vývar sceďte (lze ho zamrazit na později – hodí se tam, kam drůbeží vývar).

2 Porce obalte v mouce, ve vejcích prošlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. 

3 Ve vyšší vrstvě oleje zahřátého na 190 °C (kostka chleba v něm zezlátne za půl minuty) řízky 3–4 minuty smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podávejte s česnekovou majonézou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou majonézu prošlehejte v robotu 4 žloutky, 1 lžíci bílého vinného octa, 1 stroužek česneku, rozdrcený, a 2 lžíce citronové šťávy, aby vznikla stejnoměrná směs. Pak opatrně přilévejte 500 ml olivového oleje a stále šlehejte, až vznikne hustá majonéza.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit