0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na hořčici

Králík na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na hořčici

4.4/5 Počet hodnocení: 66
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 20 g
Tuky 218 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.

Suroviny

hořčice dijonská 4 PL
máslo 100 g
králičí maso 4 ks
stehna
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
nebo guanciale nebo obyčejný špek, na nudličky
mouka pšeničná hladká 1 ČL
nemusí být
brambory šťouchané
či těstoviny nebo bagetka k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.

3

Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut

4

Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.

5

Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.

NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Anonym

Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)

Anonym

S vínem byla omáčka moc kyselá, doporučila bych jej rozhodně méně.

Apetit magazín