Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.
Suroviny
hořčice dijonská
4
PL
máslo
100
g
smetana ke šlehání
150
ml
králičí maso
4
ks
stehna
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián
1
snítka
pancetta
100
g
nebo guanciale nebo obyčejný špek, na nudličky
víno bílé
150
ml
mouka pšeničná hladká
1
ČL
nemusí být
brambory šťouchané
či těstoviny nebo bagetka k podávání
Postup
1
Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.
3
Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut
4
Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.
5
Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.
NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd jako z Francie(4 recepty)
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů)
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů)
Komentáře
Anonym
28.07.2014 13:06
Perfektní. Moc jsme si doma
Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)
Anonym
15.05.2015 14:08
S vínem byla omáčka moc
S vínem byla omáčka moc kyselá, doporučila bych jej rozhodně méně.