Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu. Králík na hořčici a snítkou tymiánu je ideální jako nedělní oběd a svou vůní dokáže nalákat strávníky ke stolu už během pečení. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bez velkého úsilí připravíte lahodné mistrovské dílo pro celou rodinu. Pečený králík je klasika, která nezklame.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.
Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut
Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.
Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.
NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd jako z Francie(4 recepty )
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )
Komentáře
S vínem byla omáčka moc kyselá, doporučila bych jej rozhodně méně.
Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)