0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na hořčici

Králík na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na hořčici

4.4 / 5. Počet hodnocení: 65
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 20 g
Tuky 218 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.

Suroviny

hořčice dijonská 4 PL
máslo 100 g
králičí maso 4 ks
stehna
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
nebo guanciale nebo obyčejný špek, na nudličky
mouka pšeničná hladká 1 ČL
nemusí být
brambory šťouchané
či těstoviny nebo bagetka k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.

3

Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut

4

Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.

5

Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.

NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Anonym

Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)

Anonym

S vínem byla omáčka moc kyselá, doporučila bych jej rozhodně méně.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč