0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na hořčici

Králík na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na hořčici

4.4 / 5. Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 20 g
Tuky 218 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu.

Suroviny

hořčice dijonská 4 PL
máslo 100 g
smetana ke šlehání 150 ml
králičí maso 4 ks
stehna
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
pancetta 100 g
nebo guanciale nebo obyčejný špek, na nudličky
víno bílé 150 ml
mouka pšeničná hladká 1 ČL
nemusí být
brambory šťouchané
či těstoviny nebo bagetka k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.

3

Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut

4

Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.

5

Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.

NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.

Související články

Jak připravit (a nevysušit) lahodné králičí maso?
  • Tipy a triky

Jak připravit (a nevysušit) lahodné králičí maso?

Přemýšlíte, jakou specialitou překvapit své nejbližší o velikonočních svátcích? Vyzkoušejte pečené králičí maso. Pokud dodržíte několik jednoduchých kroků, bude pečínka krásně měkká a šťavnatá. Poradíme vám, jak na to. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit