Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík na hořčici
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 82
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 20 g
Tuky 218 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu. Králík na hořčici a snítkou tymiánu je ideální jako nedělní oběd a svou vůní dokáže nalákat strávníky ke stolu už během pečení. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a bez velkého úsilí připravíte lahodné mistrovské dílo pro celou rodinu. Pečený králík je klasika, která nezklame.

Související recepty

Suroviny

hořčice dijonská 4 PL
máslo 100 g
stehna
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
nebo guanciale nebo obyčejný špek, na nudličky
nemusí být
či těstoviny nebo bagetka k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2

Máslo nechte hodně změknout, smíchejte ho s hořčicí a smetanou. Dochuťte solí a pepřem a přidejte odrhnuté lístky tymiánu.

3

Slaninu a králičí stehna naskládejte do pekáčku, pokryjte hořčičnou směsí a podlijte bílým vínem. Pečte v rozehřáté troubě přikryté asi 50 minut

4

Pak pekáček vyndejte z trouby a maso dejte stranou. Omáčku můžete trošku zahustit hladkou moukou a provařit, není to ale nutné.

5

Jako přílohu podávejte šťouchané brambory, těstoviny či jen bagetku.

NĚCO NAVÍC
Sušená italská slanina pancetta pochází z vepřového boku, guanciale z líčka nebo laloku (guancia znamená tvář). Koupíte je v italských lahůdkách.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

28.07.2014 13:06

Perfektní. Moc jsme si doma pochutnali :)

Apetit magazín