
Mexický hrnec
Pikantní mexický hrnec můžete udělat i hustší jako rizoto. Stačí, když do masového základu přidáte jen málo vody.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 2 sáčky rýže
- mořská sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 450 g mletého vepřového masa
- 400g konzerva krájených rajčat
- 3 lžíce rajského protlaku
- špetka mletého chilli
- 200 g červených fazolí ve slaném nálevu, scezených
- hrst sekané petrželky
Příprava jídla
1 Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. V hrnci na oleji 4–5 minut opékejte cibuli; měla by změknout a začít zlátnout. Přidejte mleté maso, pět minut opékejte, míchejte a vařečkou drťte hrudky. Přilijte rajčata, 100 ml vody, rajský protlak, osolte, okořeňte chilli a po pokličkou povařte 25 minut (kdyby omáčka příliš houstla, přilijte trochu vody).
2 Odklopte, vmíchejte rýži, fazole, dosolte a přimíchejte petrželku. Podávejte horké.
Něco navíc
Mleté vepřové maso můžete nahradit dietnějším krůtím – buď mletým, nebo nakrájeným na tenké nudličky.
Přidat komentář