Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexický hrnec

Pikantní mexický hrnec můžete udělat i hustší jako rizoto. Stačí, když do masového základu přidáte jen málo vody.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Mexická

Ingredience

    • 2 sáčky rýže
    • mořská sůl
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 450 g mletého vepřového masa
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 3 lžíce rajského protlaku
    • špetka mletého chilli
    • 200 g červených fazolí ve slaném nálevu, scezených
    • hrst sekané petrželky

Příprava jídla

1 Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. V hrnci na oleji 4–5 minut opékejte cibuli; měla by změknout a začít zlátnout. Přidejte mleté maso, pět minut opékejte, míchejte a vařečkou drťte hrudky. Přilijte rajčata, 100 ml vody, rajský protlak, osolte, okořeňte chilli a po pokličkou povařte 25 minut (kdyby omáčka příliš houstla, přilijte trochu vody).

2 Odklopte, vmíchejte rýži, fazole, dosolte a přimíchejte petrželku. Podávejte horké.
 

Něco navíc

Mleté vepřové maso můžete nahradit dietnějším krůtím – buď mletým, nebo nakrájeným na tenké nudličky.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář