Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický hrnec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 266 g
Tuky 55 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní mexický hrnec můžete udělat i hustší jako rizoto. Stačí, když do masového základu přidáte jen málo vody.

Suroviny

rýže 2 bal
sáčky
sůl
olivový olej 2 PL
nadrobno
chilli sušené 1 špetka
mleté
ve slaném nálevu, scezené
petrželka 1 hrst
sekaná

Postup

1

Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. V hrnci na oleji 4–5 minut opékejte cibuli; měla by změknout a začít zlátnout. Přidejte mleté maso, pět minut opékejte, míchejte a vařečkou drťte hrudky. Přilijte rajčata, 100 ml vody, rajský protlak, osolte, okořeňte chilli a po pokličkou povařte 25 minut (kdyby omáčka příliš houstla, přilijte trochu vody).

2

Odklopte, vmíchejte rýži, fazole, dosolte a přimíchejte petrželku. Podávejte horké.

Něco navíc
Mleté vepřové maso můžete nahradit dietnějším krůtím – buď mletým, nebo nakrájeným na tenké nudličky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...