Pikantní mexický hrnec můžete udělat i hustší jako rizoto. Stačí, když do masového základu přidáte jen málo vody.
Suroviny
rýže
2
bal
sáčky
sůl
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
vepřové maso mleté
450
g
v konzervě
rajčatový protlak
3
PL
chilli sušené
1
špetka
mleté
fazole červené
200
g
ve slaném nálevu, scezené
petrželka
1
hrst
sekaná
Postup
1
Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. V hrnci na oleji 4–5 minut opékejte cibuli; měla by změknout a začít zlátnout. Přidejte mleté maso, pět minut opékejte, míchejte a vařečkou drťte hrudky. Přilijte rajčata, 100 ml vody, rajský protlak, osolte, okořeňte chilli a po pokličkou povařte 25 minut (kdyby omáčka příliš houstla, přilijte trochu vody).
2
Odklopte, vmíchejte rýži, fazole, dosolte a přimíchejte petrželku. Podávejte horké.
Něco navíc
Mleté vepřové maso můžete nahradit dietnějším krůtím – buď mletým, nebo nakrájeným na tenké nudličky.