Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva!

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
Pečení: 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg malých brambor (my použili Zámecké), omytých
    • 1 palice česneku, rozdělená na stroužky
    • 2–3 lžíce sádla
    • sůl a pepř
    • svazek čerstvé majoránky nebo oregana
    • 4–5 jitrnic (od osvědčeného řezníka nebo z domácí zabijačky)

Příprava jídla

1 Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky. Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat). Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.

2 Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?

Přidat komentář