0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Zabijačkový guláš dušený v troubě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zabijačkový guláš dušený v troubě

4.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 67 g
Tuky 122 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bránice chrání maso před vysušením a během pečení se postupně v guláši rozplyne a dodá mu ještě lepší chuť a tuk.

Suroviny

vepřová plec 400 g
omytá, osušená a nakrájená na kostky
vepřové sádlo 1 PL
cibule 3 ks
velké, najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
ledvinky vepřové 200 g
očištěné a odblané, na nudličky (můžete je předem namočit do mléka)
kmín 1 špetka
drcený
sůl
pepř mletý
vývar
na podlévání
pivo světlé
na podlévání
očištěná a pokrájená
mozeček vepřový 100 g
odblaněný a nakrájený
1 ks
vepřová bránice (viz Něco navíc)
srdce vepřové 100 g
uvařené z ovaru, na nudličky
majoránka (drhnutá) 2 PL
rozemnutá + čerstvá na ozdobu
cibule 1 ks
na kolečka, k podávání
chleba
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli do světle zlaté barvy. Přidejte maso, ledvinky, kmín, česnek a opečte, aby se maso zatáhlo.

2

Maso poprašte mletou paprikou, promíchejte a ihned podlijte trochou piva a vývaru z ovaru. Osolte, maso překryjte bránicí (pokud ji nemáte, přikryjte kastrol poklicí) a vložte do trouby. Pečte 1,5–2 hodiny a podle potřeby občas podlijte, ale nechte bránici vyčnívat z tekutiny, aby se pěkně vypekla.

3

Když je maso měkké, přidejte pokrájená játra, mozeček a také uvařené srdce z ovaru. Podle potřeby podlijte a dopečte doměkka; trvá to asi 15–20 minut. Nakonec dochuťte solí, pepřem a rozemnutou sušenou majoránkou.

4

Podávejte posypané cibulí a čerstvou majoránkou, chcete-li s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Bránici neboli vepřovou síťku si objednejte předem u svého řezníka, stejně jako maso, vepřovou krev a vnitřnosti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč