Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Černá zabijačková polévka (prdelačka)
Černá zabijačková polévka (prdelačka)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

3.8/5 Počet hodnocení: 45
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 108 g
Tuky 16 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jděte do toho! Černá zabijačková polévka (prdelačka) je opravdová labužnická bomba.

Suroviny

vývar 1,5 l
vepřový vývar z ovaru
kroupy 100 g
250 ml
vepřová krev syrová - objednejte si ji předem u řezníka
vepřové sádlo 1 PL
nakrájená najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 hrst
rozemnuté + snítka čerstvé na ozdobu
česnek 3 stroužky
utřené

Postup

1

Ve větším množství osolené vody se lžičkou sádla uvařte propláchnuté kroupy. (Tento krok můžete udělat už den předem.)

2

Na zbylém sádle osmahněte cibuli do světle zlaté barvy. Vývar přeceďte; podle potřeby seberte předtím z povrchu tuk. Přiveďte ho k varu, ztlumte plamen a vmíchejte krev. Za stálého míchání zahřívejte těsně pod bod varu a stáhněte z ohně (polévku s krví je lepší nevařit, aby se krev nesrazila).

3

Přidejte slité uvařené kroupy, osmahnutou cibulku a dochuťte utřeným česnekem se solí, pepřem, majoránkou a prohřejte.

NĚCO NAVÍC
I vychladlou krev koupenou u řezníka pro jistotu přeceďte přes jemné síto, nebudou v ní pak určitě žádné sraženiny. Pro výraznější chuť můžete cibulku osmahnout na 50 g pokrájené slaniny nebo na sádle se škvarky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...