0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

3.5 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 779 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 108 g
Tuky 16 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jděte do toho! Polévka je opravdová labužnická bomba.

Suroviny

vývar 1.5 l
vepřový vývar z ovaru
kroupy 100 g
250 ml
vepřová krev syrová - objednejte si ji předem u řezníka
vepřové sádlo 1 PL
cibule 1 ks
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 hrst
rozemnuté + snítka čerstvé na ozdobu
česnek 2 stroužky
utřený

1 Ve větším množství osolené vody se lžičkou sádla uvařte propláchnuté kroupy. (Tento krok můžete udělat až den předem.)

2 Na zbylém sádle osmahněte cibuli do světle zlaté barvy. Vývar přeceďte; podle potřeby seberte předtím z povrchu tuk. Přiveďte ho k varu, ztlumte plamen a vmíchejte krev. Za stálého míchání zahřívejte těsně pod bod varu a stáhněte z ohně (polévku s krví je lepší nevařit, aby se krev nesrazila).

3 Přidejte slité uvařené kroupy, osmahnutou cibulku a dochuťte utřeným česnekem se solí, pepřem, majoránkou a prohřejte.

NĚCO NAVÍC
I vychladlou krev koupenou u řezníka pro jistotu přeceďte přes jemné síto, nebudou v ní pak určitě žádné sraženiny. Pro výraznější chuť můžete cibulku osmahnout na 50 g pokrájené slaniny nebo na sádle se škvarky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit