Jděte do toho! Polévka je opravdová labužnická bomba.
Suroviny
1 Ve větším množství osolené vody se lžičkou sádla uvařte propláchnuté kroupy. (Tento krok můžete udělat až den předem.)
2 Na zbylém sádle osmahněte cibuli do světle zlaté barvy. Vývar přeceďte; podle potřeby seberte předtím z povrchu tuk. Přiveďte ho k varu, ztlumte plamen a vmíchejte krev. Za stálého míchání zahřívejte těsně pod bod varu a stáhněte z ohně (polévku s krví je lepší nevařit, aby se krev nesrazila).
3 Přidejte slité uvařené kroupy, osmahnutou cibulku a dochuťte utřeným česnekem se solí, pepřem, majoránkou a prohřejte.
NĚCO NAVÍC
I vychladlou krev koupenou u řezníka pro jistotu přeceďte přes jemné síto, nebudou v ní pak určitě žádné sraženiny. Pro výraznější chuť můžete cibulku osmahnout na 50 g pokrájené slaniny nebo na sádle se škvarky.