Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Štiplavá rebarborová zmrzlina

Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P
Zmrzlina Česká

Ingredience

    • 3 hrnky (o objemu 250 ml) oloupané rebarbory nakrájené na kostky; může být mrazená nebo sklenice rebarborového kompotu
    • 400 g krupicového cukru
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 250 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • 2–3 vrchovaté lžíce kandovaného zázvoru

Příprava jídla

Rebarboru promíchejte s cukrem, vsypte do nevymaštěné zapékací formy a zakryté pečte 30–40 minut při 190 °C tak, aby rebarbora úplně změkla. (Pokud máte kompot z rebarbory, trochu ho svařte, aby měl konzistenci sirupu a objem tři hrnky.)

Rozvařenou rebarboru nechte vychladnout a pak dejte na pár hodin do ledničky.

Rebarborovou směs smíchejte s citronovou šťávou a zázvorem a opatrně obraťte do šlehačky. Dejte do zmrzlinového stroje či do větší plastové nádoby a dejte mrazit. Pokud nemáte zmrzlinovač, vždy cca po hodině a půl trochu promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Mraženou rebarboru jsme sehnali v pražském velkoobchodě CIPA. Až přijde její sezona, neváhejte a zamrazte si ji sami nebo z ní připravte kompot či marmeládu. Pokud máte malý mrazák, před mražením ji poduste nebo upečte nasucho v troubě – zmenší svůj objem

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maková zmrzlina s horkými švestkami

REKLAMA

Přidat komentář