
Ovocné domácí čatní
Snadněji zavařovat už nejde – všechno nasypete do jednoho hrnce, necháte povařit a pak už jenom přelijete do vysterilizovaných zavařovaček. V chladu bez problémů vydrží rok i déle.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2 litry
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 1 hodina a 30 minut
Vaření: 1 hodina a 30 minut
P
Ingredience
- 1 kg švestek nebo slív, vypeckovaných a nakrájených
- 2–3 velká pevná jablka o celkové hmotnosti asi ½ kg, oloupaná a nakrájená
- 500 g hrušek, oloupaných a nakrájených
- 1 velké zralé mango, oloupané a vypeckované
- 1 kg světlého přírodního cukru
- 500 ml jablečného octa
- 2 středně velké cibule, nasekané
- 80 g nasekaného kandovaného zázvoru
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíci hořčičných semínek
- po 1 lžičce mletého koriandru, drcených sušených chilli papriček a soli
- 1 svitek skořicové kůry
Příprava jídla
1. Mango nakrájejte na kousky přímo nad zavařovací nádobou. Přidejte všechny zbylé ingredience. Dvacet minut pomalu prohřívejte, až se cukr rozpustí. Občas zamíchejte.
2. Mírným varem za občasného promíchání vařte asi hodinu a půl. Vyjměte skořici a vlijte do sterilizovaných nádob.
2. Mírným varem za občasného promíchání vařte asi hodinu a půl. Vyjměte skořici a vlijte do sterilizovaných nádob.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jindra (neověřeno)
1. Září 2006 10:21
Anien (neověřeno)
18. Září 2006 17:00
petula (neověřeno)
2. Září 2007 20:57
Jana (neověřeno)
23. Březen 2008 22:17
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 13:22
Isabella Straka
11. Prosinec 2017 11:19
Eva Dvořáková
12. Prosinec 2017 10:47
Martina Zajícová
12. Prosinec 2017 10:47