Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové brambory

Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 50 g másla
    • 2 stroužky česneku, oloupané, drcené
    • 1,5 kg menších brambor ve slupce, dobře omytých
    • 1 l horkého zeleninového vývaru
    • čerstvě mletý pepř a mořská sůl
    • tymián a hrubá mořská sůl k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přihoďte česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba dvě minuty. Pak vsypte dobře omyté brambory a všechny je promíchejte s česnekovým máslem. Přelijte vývarem, hodně opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby. Pečte 40–45 minut, dokud brambory nejsou krásně měkké.

2 Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory prohazujte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne krásně  lesklá glazura. Brambory podávejte lehce promáčknuté, posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

REKLAMA

Přidat komentář