Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Suroviny

zelí kysané 150 g
propláchnuté a nadrobno pokrájené
středně velké, oloupané a pokrájené na kousky
ocet
mouka 20 g
sůl

Postup

1

Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte.

2

Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo.

3

Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč