Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Suroviny

zelí kysané 150 g
propláchnuté a nadrobno pokrájené
brambory 2 ks
středně velké, oloupané a pokrájené na kousky
zakysaná smetana 250 ml
ocet
žloutek 1 ks
máslo 30 g
mouka 20 g
paprika sladká
sůl
kmín

Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte. Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo. Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit