Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Suroviny

zelí kysané 150 g
propláchnuté a nadrobno pokrájené
středně velké, oloupané a pokrájené na kousky
ocet
mouka 20 g
sůl

Postup

1

Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte.

2

Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo.

3

Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín