Celerovo-bramborová kaše
Do 45 minut
Velmi snadné
Předvedeme vám, že i se zemitou zeleninou lze v kuchyni rozehrát chuťový koncert, po kterém vás strávníci ocení potleskem vestoje!
Podzimní sklizně nabízejí tradičně bohatou škálu zeleniny. V obchodech a na trzích se o pozornost zákazníků perou zejména květák, kapusta, dýně, červená řepa nebo zelí. Na první pohled nevypadají jako trhák, ale věřte, že jsou skvěle přizpůsobivé a svou všestranností nepřekonatelné.
Celer často působí jak element, který se v jídle musí strpět, přitom jeho úkolem není působit strávníkům muka při srkání hovězího vývaru.
Až budete chtít dodat bramborové kaši nový šmrnc, vsaďte na celer!
Kapusta má výraznou chuť, za kterou stojí sirné sloučeniny. Některým lidem proto nesedí. Když jí však dáte šanci, uvidíte, jak si s ní rozšíříte chuťový rejstřík.
Až se budete chtít zahřát v sychravém podzimním nečase, uvařte kapustovou polévku!
Nedostižnost červené řepy spočívá v tom, že z ní vykouzlíte v kuchyni nejen polévku, pomazánku, přílohu v podobě teplého salátu z pečené řepy s čočkou, čerstvý salát, předkrm v podobě carpaccia, ale taky dezert!
Z červené řepy vykouzlíte nedostižné srílanské kari!
Jednou z oblíbených podzimních aktivit milovníků zelí, je jeho nakládání. Kvašené nebo kysané zelí patří mezi nepotradatelné dopňky mnoha teplých pokrmů. Pokud ho jíme za syrova, dodá našemu tělu nejen skvělou chuť, ale i prospěšné bakterie mléčného kvašení a vitamín C.
Podušené čerstvé zelí můžete přidat i do lívanců!