Suroviny
Postup
Mléko svaříme s citronovou kůrou a vanilkou, odstavíme z ohně, odstraníme kůru a vanilku a vmícháme rozšlehaná vejce s cukrem.
Vrátíme na oheň a pomalu do směsi prosijeme mouku. Mícháme asi 5min do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Po vychladnutí vmícháme mascarpone.
Vyválené listové těsto rozložíme na plech (na 4 porce potřebujeme 2-3 pláty těsta), propícháme vidličkou, aby zůstalo tenké a pečeme na 180°, asi po 7 minutách těsto posypeme moučkovým cukrem a dopečeme do zlatova. Moučkový cukr vytvoří krustu.
Zbylý moučkový cukr vyšleháme s bílky a citronovou šťávou.
Upečené listové těsto nakrájíme na stejně velké plátky, skládáme je na sebe a mezi plátky mažeme připravený krém.
Na poslední díl listového těsta nalijeme vyšlehanou polevu z bílků a necháme v lednici ztuhnout.