Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brioškový nákyp s lesním ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6041 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 657 g
Tuky 252 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu žemlovka, tak trochu francouzský toust. Kynuté těsto ale posouvá tohle jídlo o několik úrovní výš.

Suroviny

vejce 4 ks
máslo ¾ hrnku
voda ¾ hrnku
med ¼ hrnku
sůl 2 ČL
droždí sušené 1,5 ČL
Na náplň
vejce 3 ks
ricotta 250 g
med ¼ hrnku
lze nahradit javorovým sirupem
směs – maliny, borůvky, jahody...

Postup

1

V míse smíchejte vejce, máslo, vodu, med, sůl a droždí. Přisypte mouku a promíchejte, aby se těsto spojilo. Nepotřebuje nijak zvlášť hníst a už vůbec nemusíte zapínat robota, vystačíte si s vařečkou. Zakryjte fólií a dejte stranou na cca 2 hodiny, aby vykynulo. Poté je rozdělte na poloviny, jednu dejte do mrazáku na příště. Zbylé těsto na dobře pomoučené ploše vyválejte na plát o síle asi 2 cm a nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Prošlehejte vejce, ricottu a med ve velké míse. Přidejte nakrájené těsto, ovoce a velmi jemně promíchejte. Vše přesypte do máslem vymazaného pekáčku a pečte cca 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Zmražené těsto stačí nechat povolit jen tak, aby se dalo nakrájet na kousky. Poté postupujte podle receptu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč