0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brioškový nákyp s lesním ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6041 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 657 g
Tuky 252 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu žemlovka, tak trochu francouzský toust. Kynuté těsto ale posouvá tohle jídlo o několik úrovní výš.

Suroviny

vejce 4 ks
máslo ¾ hrnku
voda ¾ hrnku
med ¼ hrnku
sůl 2 ČL
droždí sušené 1,5 ČL
mouka pšeničná hladká 4 hrnky
Na náplň
vejce 3 ks
ricotta 250 g
med ¼ hrnku
lze nahradit javorovým sirupem
lesní plody 3 hrnky
směs – maliny, borůvky, jahody...

Postup

1

V míse smíchejte vejce, máslo, vodu, med, sůl a droždí. Přisypte mouku a promíchejte, aby se těsto spojilo. Nepotřebuje nijak zvlášť hníst a už vůbec nemusíte zapínat robota, vystačíte si s vařečkou. Zakryjte fólií a dejte stranou na cca 2 hodiny, aby vykynulo. Poté je rozdělte na poloviny, jednu dejte do mrazáku na příště. Zbylé těsto na dobře pomoučené ploše vyválejte na plát o síle asi 2 cm a nakrájejte na kousky velikosti sousta. 

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Prošlehejte vejce, ricottu a med ve velké míse. Přidejte nakrájené těsto, ovoce a velmi jemně promíchejte. Vše přesypte do máslem vymazaného pekáčku a pečte cca 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Zmražené těsto stačí nechat povolit jen tak, aby se dalo nakrájet na kousky. Poté postupujte podle receptu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč