Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnný koláč s krémovou dýňovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 223
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4607 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 638 g
Tuky 145 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je to totiž snadné, zdravé a děsně dobré! Dýňový koláč je skvělá cesta, jak jíst víc zeleniny, a to téměř bez námahy, protože recept je velmi jednoduchý.  Na křehké těsto vlijete tvarohovo-dýňovou náplň a dáte péct. Tak rychlé a přitom tak lahodné.

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná celozrnná hladká 280 g
vejce 1 ks
NA NÁPLŇ
tučný či polotučný
+ na posypání
šťáva a najemno strouhaná kůra
dýně 340 g
oloupaná a nakrájená na kostičky
vanilkový

Postup

1

Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2

Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.

3

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.

4

Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučkový vanilkový cukr vyrobíte smícháním moučkového cukru s vyškrábnutými vanilkovými semínky. Rovněž můžete do sklenice s moučkovým cukrem postupně schraňovat vanilkové lusky, z nichž jste semínka vyškrábli. I samotné lusky cukr nádherně ovoní.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař., Autorka: Klára Hadašová

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín