0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celozrnný koláč s krémovou dýňovou náplní

Dýňový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Celozrnný koláč s krémovou dýňovou náplní

4.4 / 5. Počet hodnocení: 134
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4607 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 638 g
Tuky 145 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je to totiž snadné, zdravé a děsně dobré! Dýňový koláč je skvělá cesta, jak mlsat a konzumovat při tom více zeleniny.

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná celozrnná hladká 280 g
máslo 80 g
moučkový cukr 140 g
vejce 1 ks
NA NÁPLŇ
tvaroh měkký 560 g
tučný či polotučný
moučkový cukr 150 g
+ na posypání
vanilkový cukr 2 ČL
žloutek 2 ks
citron 1 ks
šťáva a najemno strouhaná kůra
dýně 340 g
oloupaná a nakrájená na kostičky
pudinkový prášek 0.75 bal
vanilkový

Postup

1

Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2

Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.

3

Pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.

4

Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučkový vanilkový cukr vyrobíte smícháním moučkového cukru s vyškrábnutými vanilkovými semínky. Rovněž můžete do sklenice s moučkovým cukrem postupně schraňovat vanilkové lusky, z nichž jste semínka vyškrábli. I samotné lusky cukr nádherně ovoní.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař., Autorka: Klára Hadašová

Související články

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit