Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablkový štrúdl z jogurtového těsta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 224
Do 50 minut Snadné Na 2 štrúdly

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4757 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 533 g
Tuky 244 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Babička nás bohatě zásobuje ovocem ze zahrady a naštěstí i recepty na jeho zpracování, a tohle je jeden z nich," napsala nám čtenářka Alžběta Strachotová. Recept na jablkový štrúdl z jogurtového těsta je prověřený generacemi a my věříme, že si ho zamilujete i vy.

Suroviny

sůl 1 špetka
vejce 1 ks
smetanový
máslo 125 g
na poprášení
Na náplň
středně velké
třtinový cukr 8 PL
nebo méně, podle chuti a kyselosti jablek
nasekané
rozinky 1 hrst
propláchnuté
mletá
strouhanka 8 PL
máslo 125 g
rozpuštěné na potření

Postup

1

Mouku prosejte na vál, přidejte špetku soli, udělejte uprostřed důlek a vyklepněte do něj vejce. Přidejte jogurt a vidličkou promíchejte. Potom přidejte na kousky nakrájený tuk a rukama zpracujte hladké pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1–2 hodiny odpočinout do lednice.

2

Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte. Dejte do mísy (jsou-li příliš šťavnatá, lehce je vymačkejte) a promíchejte s cukrem, ořechy, rozinkami a skořicí.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na polovinu. Na pomoučněném válu vyválejte jednu část na 2–3mm tenký plát ve tvaru obdélníku (o délce plechu a šířce cca 20 cm), posypte polovinou strouhanky a poklaďte polovinou náplně. Delší okraje přehněte přes jablka a konce spojte a ohněte dolů. Zopakujte s druhou půlkou těsta a náplně. Štrúdly opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozpuštěným tukem.

4

Pečte asi 25–30 minut dozlatova. Pak vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a pocukrujte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč