0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč Negroni se sněhovou čepicí

Koláč Negroni se sněhovou čepicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Koláč Negroni se sněhovou čepicí

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4905 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 577 g
Tuky 226 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něco pro milovníky komplexních dezertů. Tohle totiž není jen citrusový koláč se sněhem, je to oblíbený drink Negroni v podobě dezertu. Korpus z křehkého těsta skrývá krémovou náplň umně kombinující pomeranče, citrony, Campari a vermut. Vše je ovšem ukryto pod efektně opálenou sněhovou čepicí. 

Suroviny

křehké těsto 320 g
chlazené
Na náplň
koriandrová semínka 1 ČL
jalovec 1 ČL
podrcený
škrob 50 g
kukuřičný
krupicový cukr 150 g
žloutek 3 ks
máslo 75 g
nakrájeného na kostičky
Campari
vermut 2 PL
sladký červený
Na sníh
krupicový cukr 175 g

Postup

1

Ze dvou pomerančů oloupejte kůru (pouze horní vrstvu bez bílé části) a ze všech vymačkejte šťávu, měli byste získat 160 ml. Z jednoho citronu oloupejte kůru stejným způsobem jako u pomerančů a všechny citrony vymačkejte, abyste získali 100 ml citronové šťávy. Šťávu z obou citrusů vlijte do rendlíku, přidejte oba druhy kůry, semínka koriandru, jalovec a 150 ml vody. Přiveďte k varu, pak sundejte z plotny, přiklopte a nechte louhovat.

2

Křehké těsto rozmotejte a vyložte jím dno i stěny kulaté koláčové formy o průměru 20 cm a hloubce 4 cm (ideální je forma s odnímatelným dnem). Zhruba 2 cm těsta nechte přesahovat z okrajů, zbytek odkrojte. Vložte do chladu na 45 minut a zapněte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

3

Propíchejte těsto na dně formy vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatižte (např. suchými fazolemi). Pečte 15 minut, pak sundejte papír se zátěží, vraťte do trouby
a pečte dalších 10–15 minut dozlatova.

4

Vyndejte koláč z trouby a odřežte malým zubatým nožíkem přesahující okraje těsta. Hotový korpus nechte zcela vychladnout.

5

Připravte krém. Sceďte šťávu z citrusů přes sítko do rendlíku a zahřívejte. Kukuřičný škrob smíchejte s 4 lžícemi studené vody na hladkou kašičku. Zvyšte plamen a rychle metlou vešlehejte do citrusové šťávy kašičku ze škrobu. Pak opět oheň stáhněte, šlehejte metlou a vařte 2–3 minuty, až směs zhoustne. Odstavte z plotny, nechte chvilku zchladnout a přidejte 150g krupicového cukru, žloutky, máslo, campari a vermut a společně zašlehejte. Vlijte na korpus a uložte na 1 hodinu do lednice.

6

Když je náplň ztuhlá, připravte sníh. Bílky a cukr vložte do nerezové nebo skleněné mísy. Mísu posaďte na hrnec s jemně vařící vodou tak, aby těsně přiléhala, ale nedotýkala se hladiny. Zahřívejte a metlou 5 minut šlehejte bílky do pěny, až začnou houstnout. Sundejte misku z hrnce a elektrickým šlehačem došlehejte sníh dotuha. Naneste sníh na koláč a opalte cukrářskou pistolí, nebo dejte na pár minut zapéct pod gril a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč