Zapečený lilek s mozarellou a parmezánem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapečený lilek s mozarellou a parmezánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

lilek 1 ks
sředně velký
mozzarella 1 bal
bazalková
parmazán
strouhaný
3 PL
Rajčatová směs
rajčata
olivový olej
česnek
Lilek nakrájíme na asi 1cm široké plátky a necháme jej alespoň 30 min odpočinout na papírové utěrce, ať se dostane co nejvíc vláhy ven. Poté zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji mírně dozlatova a opět necháme odpočinout a odkapat přebytečný olej. Lilkem poté vyskládáme máslem vymazanou menší zapékací formu, překryjeme rajčatovou směsí a na tu poklademe plátky mozzarelly. Nakonec hojně posypeme parmezánem a necháme na zhruba 30min zapéct v troubě na 220°. Na konci můžete posypat jarní cibulkou nebo dozdobit bazalkou. Dobrou chuť :)
Autor: jofiel

Obchod Apetit