Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený lilek s mozarellou a parmezánem

Popis receptu: 
neskutečně jednoduché a neskutečně dobré a .. mnohem líp to chutná než vypadá
Autor: Karla Gralinska
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    a porci pro 2: 1 středně velký lilek ( měl by být tvrdší, povrch lesklý ) 1 balení mozzarelly ( kupuji bazalkovou ;) strouhaný parmezán - cca 3 lžíce rajčatová směs - buď koupíte hotovou např. jJá kupuji v Lidlu bazalkovou rajčatovou směs ( 29,- ) která je výborná a na jednu porci spotřebuji cca 1/3 obsahu ) nebo lze snadno vyrobit z rajčat, olivového oleje a česneku ( 20min povařit až se dostanete na zhruba polovinu původního obsahu )

Příprava jídla

Lilek nakrájíme na asi 1cm široké plátky a necháme jej alespoň 30 min odpočinout na papírové utěrce, ať se dostane co nejvíc vláhy ven. Poté zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji mírně dozlatova a opět necháme odpočinout a odkapat přebytečný olej. Lilkem poté vyskládáme máslem vymazanou menší zapékací formu, překryjeme rajčatovou směsí a na tu poklademe plátky mozzarelly. Nakonec hojně posypeme parmezánem a necháme na zhruba 30min zapéct v troubě na 220°. Na konci můžete posypat jarní cibulkou nebo dozdobit bazalkou. Dobrou chuť :)
REKLAMA

Přidat komentář