0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostré nachos

nachos
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ostré nachos

3.9 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 130 g
Tuky 107 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ohromující chuťový zážitek

Suroviny

nachos 180 g
lze nahradit chipsy
rajčatová passata - pyré 150 ml
tomatová omáčka
čedar 150 g
strouhaný, lze nahradit jiným druhem tvrdého sýra
jarní cibulka
několik najemno nakrájených cibulek dle chuti
paprika mletá pálivá
lze nahradit sladkou paprikou nebo drceným chilli
avokádo 1 ks
lze nahradit hotovým guacamole
zakysaná smetana

Postup

1

Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle.

2

Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.

3

Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil.

Tip: Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.

Související články

Rozhovor s mexickým šéfkuchařem Carlosem Ozunou Recinosem
  • Zajímavosti

Rozhovor s mexickým šéfkuchařem Carlosem Ozunou Recinosem

Carlos Ozuna Recinos kdysi představil na Festivalu mexické kuchyně v hotelu Hilton Praguje českým labužníkům autentické mexické chutě v moderním kabátu. Jak prozradil, Čechům se snažil nabídnout jídla tradiční, výrazně z nich však...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

recept je výborný ale můj typ je místo tvrdého sýra zkuste sýr balkánský a jen rajčetovou omáčkou -výborné.nachoc jsou lepší kořeněné jejich chut více vynikne.tak dobrou chut

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit