Ohromující chuťový zážitek
Suroviny
nachos
180
g
lze nahradit chipsy
rajčatová passata - pyré
150
ml
tomatová omáčka
čedar
150
g
strouhaný, lze nahradit jiným druhem tvrdého sýra
jarní cibulka
několik najemno nakrájených cibulek dle chuti
paprika mletá pálivá
lze nahradit sladkou paprikou nebo drceným chilli
avokádo
1
ks
lze nahradit hotovým guacamole
Postup
1
Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle.
2
Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.
3
Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil.
Tip: Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.
Komentáře