Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
nachos
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 130 g
Tuky 107 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ohromující chuťový zážitek

Suroviny

nachos 180 g
lze nahradit chipsy
rajčatová passata - pyré 150 ml
tomatová omáčka
čedar 150 g
strouhaný, lze nahradit jiným druhem tvrdého sýra
jarní cibulka
několik najemno nakrájených cibulek dle chuti
paprika mletá pálivá
lze nahradit sladkou paprikou nebo drceným chilli
lze nahradit hotovým guacamole

Postup

1

Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle.

2

Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.

3

Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil.

Tip: Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

30.08.2007 23:54
Recept se nachází v č.12/04, str.25
02.12.2006 14:18
recept je výborný ale můj typ je místo tvrdého sýra zkuste sýr balkánský a jen rajčetovou omáčkou -výborné.nachoc jsou lepší kořeněné jejich chut více vynikne.tak dobrou chut

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...