0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari

Zeleninové kari

4.8/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1061 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle kari hraje prim zelenina. Věnujte proto jejímu nákupu velkou pozornost a snažte se ji získat od spolehlivého dodavatele. Květák, brokolici nebo cibuli kupte od domácího prodejce nebo z biofarmy.

Suroviny

lilek 1 ks
středně velký
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká, bílá
menší
chilli omáčka 100 ml
sladká
koriandr čerstvý 1 PL
čerstvý, nasekaný
kari koření 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
pepř

Postup

1

Lilek nakrájejte na kostičky, posolte a nechte aspoň dvacet minut vypotit. Pak ho propláchněte, osušte a na rozehřátém oleji osmahněte dozlatova.

krájení lilku

2

Mezitím pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici očistěte, omyjte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Spolu s cibulí je povařte doměkka v menším množství vody – ta by se měla téměř vypařit. Pokud bude potřeba, můžete vodu dolévat, pak ji ale slijte.

příprava zeleniny

3

Přidejte kostičky lilku, kokosové mléko, chilli omáčku, koriandr, kari koření a česnek a znovu prohřejte. Kari by mělo zůstat tekuté a zároveň lepkavé. Ochuťte solí a pepřem.

vaření

NĚCO NAVÍC: Zeleninové kari podávejte s rýží. Zeleninu v pokrmu můžete obměňovat podle libosti nebo podle toho, co právě nabízí sezona. Kari je lepší druhý den, když se řádně propojí chutě. Otevřít si k němu můžete lehké bílé víno, třeba v biokvalitě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Vladislava Hořovská

Je to velmi sladké, to přesto, že sladké chilli omáčky jsem tam dala o hodně méně než přikazuje recept. Uzené tofu doporučené v poznámce se s tou nasládlou chutí nepojí.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč