0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari

Zeleninové kari

4.8 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1061 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 92 g
Tuky 59 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle kari hraje prim zelenina. Věnujte proto jejímu nákupu velkou pozornost a snažte se ji získat od spolehlivého dodavatele. Květák, brokolici nebo cibuli kupte od domácího prodejce nebo z biofarmy.

Suroviny

lilek 1 ks
středně velký
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká, bílá
květák 0.25 ks
brokolice 1 ks
menší
kokosové mléko 400 ml
chilli omáčka 100 ml
sladká
koriandr 1 PL
čerstvý, nasekaný
kari koření 2 PL
česnek 2 stroužky
najemno nasekaný
pepř

Postup

1

Lilek nakrájejte na kostičky, posolte a nechte aspoň dvacet minut vypotit. Pak ho propláchněte, osušte a na rozehřátém oleji osmahněte dozlatova.

krájení lilku

2

Mezitím pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici očistěte, omyjte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Spolu s cibulí je povařte doměkka v menším množství vody – ta by se měla téměř vypařit. Pokud bude potřeba, můžete vodu dolévat, pak ji ale slijte.

příprava zeleniny

3

Přidejte kostičky lilku, kokosové mléko, chilli omáčku, koriandr, kari koření a česnek a znovu prohřejte. Kari by mělo zůstat tekuté a zároveň lepkavé. Ochuťte solí a pepřem.

vaření

NĚCO NAVÍC: Zeleninové kari podávejte s rýží. Zeleninu v pokrmu můžete obměňovat podle libosti nebo podle toho, co právě nabízí sezona. Kari je lepší druhý den, když se řádně propojí chutě. Otevřít si k němu můžete lehké bílé víno, třeba v biokvalitě.

Související články

Když dojde kari pasta
  • Tipy a triky

Když dojde kari pasta

Vaříte rádi indickou kuchyni a došla vám kari pasta? Udělejte si vlastní a navíc bez chemických přídavků.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Vladislava Hořovská

Je to velmi sladké, to přesto, že sladké chilli omáčky jsem tam dala o hodně méně než přikazuje recept. Uzené tofu doporučené v poznámce se s tou nasládlou chutí nepojí.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit