Květák s garnáty

Květák s garnáty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 332 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 4 g
Tuky 22 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Podávejte k pečené nebo grilované rybě

Suroviny

květák 1 ks
máslo 25 g
garnát 120 g
zmrazené nebo konzervované
chilli sušené
mleté, lze nahradit muškátovým oříškem
citronová štáva
pepř
nejlépe čerstvě mletý

Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25 g másla, přisypte 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit