Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 332 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 4 g
Tuky 22 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Podávejte k pečené nebo grilované rybě

Související recepty

Suroviny

garnát 120 g
zmrazené nebo konzervované
chilli sušené
mleté, lze nahradit muškátovým oříškem
pepř
nejlépe čerstvě mletý

Postup

1

Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25g másla, přisypte 120g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým.

Komentáře

03.09.2007 17:37
Recept se nachází v č.10/05, str.38

Apetit magazín