Podávejte k pečené nebo grilované rybě
Suroviny
květák
1
ks
máslo
25
g
garnát
120
g
zmrazené nebo konzervované
chilli sušené
mleté, lze nahradit muškátovým oříškem
citronová šťáva
pepř
nejlépe čerstvě mletý
Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25 g másla, přisypte 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 17:37
Apetit 10/05