0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory s oháňkou

Pečené brambory s oháňkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s oháňkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6253 kcal
Bílkoviny 450 g
Sacharidy 240 g
Tuky 386 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!

Suroviny

oháňka 2 kg
sůl
pepř mletý
brambory 1 kg
salátové nebo přílohové
cibule červená 500 g
tymián snítky
máslo 80 g

1 Oháňku nasekanou na špalíky zalijte vodou tak, aby byla potopená, osolte, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Přeceďte, vývar můžete použít na jakoukoli polévku (třeba místo vody na tu na protější straně).

2 Mezitím brambory podle potřeby oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cibuli oloupejte a pokrájejte podle chuti – může být na měsíčky nebo silnější kolečka. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

3 Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč