Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!
Suroviny
hovězí oháňka
2
kg
sůl
pepř mletý
brambory
1
kg
salátové nebo přílohové
cibule červená
500
g
tymián
snítky
máslo
80
g
Postup
1
Oháňku nasekanou na špalíky zalijte vodou tak, aby byla potopená, osolte, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Přeceďte, vývar můžete použít na jakoukoli polévku (třeba místo vody na tu na protější straně).
2
Mezitím brambory podle potřeby oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cibuli oloupejte a pokrájejte podle chuti – může být na měsíčky nebo silnější kolečka. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
3
Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.