Skvělá kombinace vláčné rýže, mascarpone a křupavé slané ‚drobenky‘.
Suroviny
Postup
Vychladlý česnek oloupejte a stroužky vytlačte ze slupek.
Cibulku a celer v hlubším hrnci zvolna (čtyři až pět minut) osmahněte na oleji.
Vsypte rýži a zesilte plamen. Opékejte za nepřetržitého míchání asi minutu, aby rýže zesklovatěla.
Přilijte alkohol a za stálého míchání jej nechte vsáknout.
Přidejte tymián i oloupané a mírně rozmačkané stroužky česneku. Zmírněte plamen a postupně, po naběračkách a za stálého míchání, přilévejte vývar. Další přidejte vždycky až poté, co se předchozí dávka vsákne (trvá to asi patnáct až osmnáct minut).
Odstavte a vmíchejte máslo se strouhaným parmazánem. Promíchejte, zakryjte a nechte dvě minuty stát. Během této doby získá rizoto perfektní konzistenci.
Teď připravte slanou drobenku: na rozehřátém oleji dozlatova opečte mandle, tymián a kousky chleba.
Nechte odsát přebytečný tuk, lehce osolte a opepřete.
Rozdělte rizoto na jednotlivé porce, ozdobte mascarpone a posypejte opraženými drobečky s mandlemi. S podáváním nečekejte!
Komentáře
Anonym
01.09.2006 13:53
Rizoto
Anonym
04.09.2006 14:09
celer
Anonym
13.09.2006 15:45
celer
Anonym
26.02.2008 19:03
bez celeru to jde také ;-)
Anonym
04.09.2007 20:35
Apetit 4/06