Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chřestové rizoto s kuřecím masem

Popis receptu: 
výborné rizoto oblíbila si ho cela rodina po prvním pokusu :-)
Autor: Veronika Wasserbauer
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Zeleninový nebo kuřecí vývar z kostky 1 l Olivový olej 2 lžíce Máslo 25 g Cibule 1 ks Česnek 1 stroužek Rýže 300 g Bílé víno 100 ml Chřest 227 g Parmezán 100 g Petržel 2 lžíce Kuřecí maso - prsíčka bez kuže 300 g

Příprava jídla

Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem. Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří. Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru. Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži. Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme. Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Hotové zamícháme do rizota. Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.
REKLAMA

Přidat komentář