Chřestové rizoto s kuřecím masem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Chřestové rizoto s kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny

Suroviny

Zeleninový nebo kuřecí vývar z kostky 1 l
Olivový olej 2 lžíce
Máslo 25 g
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Rýže 300 g
Bílé víno 100 ml
Chřest 227 g
Parmezán 100 g
Petržel 2 lžíce
Kuřecí maso - prsíčka bez kuže 300 g

Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem. Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří. Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru. Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži. Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme. Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Hotové zamícháme do rizota. Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.
Autor: bremka

Obchod Apetit