Postup
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý.
Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem.
Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří.
Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru.
Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži.
Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme.
Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme.
Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Hotové zamícháme do rizota. Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.
Foto: Pexels.com