Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřestové rizoto s kuřecím masem

Chřestové rizoto s kuřecím masem

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 253 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
rýže 300 g
chřest 230 g
petrželka 2 PL

Postup

1

Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý.

2

Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem.

3

Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří.

4

Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru.

5

Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži.

6

Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme.

7

Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme.

8

Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Hotové zamícháme do rizota. Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.

Foto: Pexels.com

Autor: bremka