0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestové rizoto s kuřecím masem

Chřestové rizoto s kuřecím masem

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 253 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar
olivový olej 2 PL
máslo 25 g
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
rýže 300 g
chřest 230 g
parmazán 100 g
petrželka 2 PL
kuřecí prsa 300 g

Postup

1

Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý.

2

Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem.

3

Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří.

4

Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru.

5

Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži.

6

Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme.

7

Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme.

8

Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Hotové zamícháme do rizota. Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.

Foto: Pexels.com

Autor: bremka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč