Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s liškami
ZDROJ: Pexels/ Marta Dzedyshko
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2448 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 456 g
Tuky 22 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Byli jste na houbách a přinesli jste košík žlutooranžových lišek? Do rizota s nimi!

Suroviny

rýže arborio 500 g
olej 1 PL
suché
vývar kuřecí 1 l
horký
fazolky zelené hrst
lišky 250 g
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř

Postup

1

V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem.

2

Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.

3

Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.

4

Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín