Rizoto s liškami

Rizoto s liškami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 59 g
Tuky 14 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Byli jste na houbách? Dejte si rizoto!

Suroviny

500 g
kulatozrnná rýže
olej 1 PL
máslo
víno bílé 100 ml
suché
vývar kuřecí 1 l
horký
fazolky zelené hrst
mražené
houby 250 g
nejlépe lišky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
1. Připravte rýži
V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem. Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.

2. Osmažte houby

Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit