0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s liškami
ZDROJ: Pexels/ Marta Dzedyshko
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2448 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 456 g
Tuky 22 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Byli jste na houbách a přinesli jste košík žlutooranžových lišek? Do rizota s nimi!

Suroviny

rýže arborio 500 g
olej 1 PL
máslo 10 g
suché
vývar kuřecí 1 l
horký
fazolky zelené hrst
lišky 250 g
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř

Postup

1

V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem.

2

Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.

3

Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.

4

Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč