Rizoto s liškami

Rizoto s liškami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 59 g
Tuky 14 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Byli jste na houbách? Dejte si rizoto!

Suroviny

500 g
kulatozrnná rýže
olej 1 PL
máslo
víno bílé 100 ml
suché
vývar kuřecí 1 l
horký
fazolky zelené hrst
mražené
houby 250 g
nejlépe lišky
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
1. Připravte rýži
V kastrolu s těžkým dnem rozehřejte olej s polovinou másla. Vsypte propláchnutou rýži. Pomalu promíchávejte, aby se zrnka dobře obalila tukem. Když začnou průhlednět, vlijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Po sběračkách pak přilévejte horký vývar. Novou dávku přilijte vždycky až tehdy, když se předchozí vsákne do rýže (stále míchejte – rizoto prostě potřebuje péči a trpělivost). Pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Mezitím ve vroucí osolené vodě asi pět minut povařte pokrájené mražené fazolky.

2. Osmažte houby

Na zbytku másla důkladně doměkka osmažte nakrájené lišky. Osolte je, opepřete a ochuťte česnekem. Nakonec vmíchejte houby a fazolky do rizota a hned podávejte.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit