Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žemle s vejci, pršutem a zeleninou

V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené šunce...

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10
Sendvič Americká

Ingredience

    • olivový olej na osmahnutí pršutu
    • 8 plátků pršutu nebo jiné sušené šunky
    • 4 malé bagety, briošky nebo žemle
    • 4 vejce
    • sůl a pepř

    Na zeleninovou omáčku:

    • 2 rajčata
    • 2 jarní cibulky
    • hrst čerstvé sekané petržele
    • 1 lžičku citronové šťávy
    • 1 lžíci extra panenského olivového oleje

     

Příprava jídla

1. Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.

2. Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.

Proč adoptovat brunch
Pokusy o český překlad spojení breakfastu a lunche, tedy snídaně a oběda, selhávají. Každopádně je to ale vysoce dekadentní jídlo nebo spíš celý rituál jako stvořený pro lenivé, milenecké i rodinné vychutnávání volného dne. A ve světě je (už zase) velmi in...
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.55

Přidat komentář