Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 12 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 955 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 3 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní varianta pohankových lívanečků

Suroviny

1
těsto na bliny dle základního receptu
pažitka 2 PL
nasekané
kaviár z lososa lístky kerblíku k podávání
Na míchaná vejce
vejce 4 ks
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu na bliny a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2

V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...