Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 12 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 955 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 3 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní varianta pohankových lívanečků

Suroviny

1
těsto na bliny dle základního receptu
pažitka 2 PL
nasekané
kaviár z lososa lístky kerblíku k podávání
Na míchaná vejce
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 60 ml
sůl mořská
pepř
drcený černý
máslo 20 g

1 Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu na bliny a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2 V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit