Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 12 blinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 955 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 3 g
Tuky 81 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní varianta pohankových lívanečků

Suroviny

1
těsto na bliny dle základního receptu
pažitka 2 PL
nasekané
kaviár z lososa lístky kerblíku k podávání
Na míchaná vejce
vejce 4 ks
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu na bliny a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2

V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč