Luxusní varianta pohankových lívanečků
Suroviny
1
těsto na bliny dle základního receptu
pažitka
2
PL
nasekané
kaviár z lososa lístky kerblíku k podávání
Na míchaná vejce
vejce
4
ks
smetana ke šlehání
60
ml
sůl mořská
pepř
drcený černý
máslo
20
g
Postup
1
Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu na bliny a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.
2
V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.