Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2260 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 169 g
Tuky 117 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míchaná vejce samozřejmě můžete připravit rovnou na slanině, ale příprava každého zvlášť zesílí vizuální efekt.

Související recepty

Suroviny

20 ks
chřest výhonky
olivový olej
panenský, na pokropení
sůl
mořská, vločková
pepř
čerstvě mletý
chleba 4
dobré malé krajíčky
máslo 50 g
slanina 50 g
libová, nakrájená na kostičky
vejce 4 ks
velké
smetana 1 PL
sladká, tučná, lze nahradit mlékem
sýr ementál 60 g
lze i gouda nebo čedar, nastrouhaný či nakrájený nadrobno

1 Chřest rozložte v jedné vrstvě na plech, pokropte olejem, osolte a opepřete, pečte v troubě při 180°C 5–8 minut, aby byl mírně opečený. Můžete ho také opéct v jedné vrstvě na pánvi. Odložte stranou.

2 Chléb opečte (v troubě, nasucho na pánvi nebo v toustovači) a namažte zhruba dvěma třetinami másla.

3 Mezitím opečte v nepřilnavé pánvi slaninu, vyjměte ji a odložte na papírové utěrky. V misce prošlehejte vejce se smetanou či mlékem, jemně osolte.

4 Pánev vytřete papírovou utěrkou, na středním ohni v ní rozehřejte máslo a vlijte vejce. Až začnou na okrajích a zespodu tuhnout, rozmíchejte je a vmíchejte sýr, aby se roztavil. Pánev odstavte, dokud jsou vejce ještě měkká a šťavnatá.

5 Míchaná vejce rozdělte na tousty, na ně dejte chřest a ozdobte slaninou, podle chuti opepřete. Hned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit