0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3886 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 419 g
Tuky 119 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míchaná vejce samozřejmě můžete připravit rovnou na slanině, ale příprava každého zvlášť zesílí vizuální efekt.

Suroviny

chřest zelený 20 ks
krátké tenké výhonky nebo 10 dlouhých, přepůlených
olivový olej panenský
na pokropení
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
chleba 6 plátků
máslo 50 g
libová, nakrájená na kostičky
vejce 4 ks
velká
nebo ke šlehání, lze nahradit mlékem
lze použít i goudu nebo čedar, nastrouhaný či nakrájený nadrobno

Postup

1

Chřest rozložte v jedné vrstvě na plech, pokropte olejem, osolte a opepřete, pečte v troubě při 180°C 5–8 minut, aby byl mírně opečený. Můžete ho také opéct v jedné vrstvě na pánvi. Odložte stranou.

2

Chléb opečte (v troubě, nasucho na pánvi nebo v toustovači) a namažte zhruba dvěma třetinami másla.

3

Mezitím opečte v nepřilnavé pánvi slaninu, vyjměte ji a odložte na papírové utěrky. V misce prošlehejte vejce se smetanou či mlékem, jemně osolte.

4

Pánev vytřete papírovou utěrkou, na středním ohni v ní rozehřejte máslo a vlijte vejce. Až začnou na okrajích a zespodu tuhnout, rozmíchejte je a vmíchejte sýr, aby se roztavil.

 
5

Pánev odstavte, dokud jsou vejce ještě měkká a šťavnatá.

6

Míchaná vejce rozdělte na tousty, na ně dejte chřest a ozdobte slaninou, podle chuti opepřete. Hned podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč