0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnový salát s vejci a rybičkami

Cizrnový salát s vejci a rybičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnový salát s vejci a rybičkami

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5355 kcal
Bílkoviny 381 g
Sacharidy 418 g
Tuky 223 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled překvapivá kombinace cizrny, sardinek a vajec natvrdo v tomto sytém salátu nečekaně dobře funguje. Budete si přidávat, dokud nebude talíř prázdný!

Suroviny

cizrna 800 g
2 konzervy – cizrna scezená, propláchnutá a okapaná
cibule červená 1 ks
nadrobno
petrželka 1 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná + na ozdobení
polníček 4 hrsti
sardinky (konzerva) 2 ks
ve vlastní štávě či olivovém oleji, okapané
sardelky 1 konzerva
sardelová očka
vejce 4 ks
uvařená natvrdo nebo nahniličko, zchlazená, oloupaná
olivy černé 2 hrsti
my jsme použili kalamata s peckou
sůl vločková
paprika sladká
mletá
pepř
čerstvě mletý
tabasco
červené, nebo jiná chilli omáčka (nemusí být)
Na zálivku
olivový olej 60 ml
česnek 4 stroužky
drcené
citronová štáva 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku opatrně zahřívejte na mírném ohni v oleji česnek do změknutí (ne dozlatova). Odstavte, nechte vychladnout. Vešlehejte citronovou šťávu podle chuti, osolte a opepřete.

2

V míse promíchejte cizrnu s cibulí, petrželkou a zálivkou. Pak opatrně vmíchejte polníček a poté i sardinky a sardelky. Dejte na servírovací talíř a poklaďte rozpůlenými vejci. Ozdobte olivami (jsou-li s peckou, nezapomeňte varovat strávníky!) a další petrželkou, osolte, poprašte paprikou, opepřete, podle chuti doplňte chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Pro větší společnost lze salát ,naředit‘ další konzervou cizrny a polníčkem. Potom vejce nakrájejte na plátky, sardinky rozlámejte na kousky a sardelová očka a vypeckované olivy nasekejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit