Na první pohled překvapivá kombinace cizrny, sardinek a vajec natvrdo v tomto sytém salátu nečekaně dobře funguje. Budete si přidávat, dokud nebude talíř prázdný!
Suroviny
Postup
Na zálivku opatrně zahřívejte na mírném ohni v oleji česnek do změknutí (ne dozlatova). Odstavte, nechte vychladnout. Vešlehejte citronovou šťávu podle chuti, osolte a opepřete.
V míse promíchejte cizrnu s cibulí, petrželkou a zálivkou. Pak opatrně vmíchejte polníček a poté i sardinky a sardelky. Dejte na servírovací talíř a poklaďte rozpůlenými vejci. Ozdobte olivami (jsou-li s peckou, nezapomeňte varovat strávníky!) a další petrželkou, osolte, poprašte paprikou, opepřete, podle chuti doplňte chilli omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Pro větší společnost lze salát ,naředit‘ další konzervou cizrny a polníčkem. Potom vejce nakrájejte na plátky, sardinky rozlámejte na kousky a sardelová očka a vypeckované olivy nasekejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )