0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnový salát s vejci a rybičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3263 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 90 g
Tuky 191 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled překvapivá kombinace cizrny, sardinek a vajec natvrdo v tomto sytém salátu nečekaně dobře funguje. Budete si přidávat, dokud nebude talíř prázdný!

Suroviny

2 konzervy scezená, propláchnutá a okapaná
cibule červená 1 ks
nadrobno
petrželka 1 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná + na ozdobení
polníček 4 hrsti
ančovičky (konzerva) 2 ks
ve vlastní štávě či olivovém oleji, okapané
ančovičky (konzerva) 1 konzerva
sardelová očka
vejce 4 ks
uvařená natvrdo nebo nahniličko, zchlazená, oloupaná
olivy černé 2 hrsti
kalamaty
sůl vločková
paprika mletá sladká
mletá
pepř
čerstvě mletý
tabasco
červené, nebo jiná chilli omáčka (nemusí být)
Na zálivku
olivový olej 60 ml
česnek 4 stroužky
drcené
citronová šťáva 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku opatrně zahřívejte na mírném ohni v oleji česnek do změknutí (ne dozlatova). Odstavte, nechte vychladnout. Vešlehejte citronovou šťávu podle chuti, osolte a opepřete.

2

V míse promíchejte cizrnu s cibulí, petrželkou a zálivkou. Pak opatrně vmíchejte polníček a poté i sardinky a sardelky. Dejte na servírovací talíř a poklaďte rozpůlenými vejci. Ozdobte olivami (jsou-li s peckou, nezapomeňte varovat strávníky!) a další petrželkou, osolte, poprašte paprikou, opepřete, podle chuti doplňte chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Pro větší společnost lze salát ,naředit‘ další konzervou cizrny a polníčkem. Potom vejce nakrájejte na plátky, sardinky rozlámejte na kousky a sardelová očka a vypeckované olivy nasekejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč