Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnový salát s vejci a rybičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3263 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 90 g
Tuky 191 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled překvapivá kombinace cizrny, sardinek a vajec natvrdo v tomto sytém salátu nečekaně dobře funguje. Budete si přidávat, dokud nebude talíř prázdný!

Suroviny

2 konzervy scezená, propláchnutá a okapaná
nadrobno
petrželka 1 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná + na ozdobení
polníček 4 hrsti
ančovičky (konzerva) 2 ks
ve vlastní štávě či olivovém oleji, okapané
ančovičky (konzerva) 1 konzerva
sardelová očka
vejce 4 ks
uvařená natvrdo nebo nahniličko, zchlazená, oloupaná
kalamaty
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
červené, nebo jiná chilli omáčka (nemusí být)
Na zálivku
olivový olej 60 ml
česnek 4 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na zálivku opatrně zahřívejte na mírném ohni v oleji česnek do změknutí (ne dozlatova). Odstavte, nechte vychladnout. Vešlehejte citronovou šťávu podle chuti, osolte a opepřete.

2

V míse promíchejte cizrnu s cibulí, petrželkou a zálivkou. Pak opatrně vmíchejte polníček a poté i sardinky a sardelky. Dejte na servírovací talíř a poklaďte rozpůlenými vejci. Ozdobte olivami (jsou-li s peckou, nezapomeňte varovat strávníky!) a další petrželkou, osolte, poprašte paprikou, opepřete, podle chuti doplňte chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Pro větší společnost lze salát ,naředit‘ další konzervou cizrny a polníčkem. Potom vejce nakrájejte na plátky, sardinky rozlámejte na kousky a sardelová očka a vypeckované olivy nasekejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín