Osvědčená lehce pikantní klasika, kterou zvládne i úplný začátečník.
Suroviny
rýže dlouhozrnná
250
g
rostlinný olej
2
PL
česnek
2
najemno
chilli paprička
1
ks
na proužky
vejce
2
ks
prošlehaná
hrášek
200
g
mražený
jarní cibulka
1
svazek
na tenká kolečka
krevety
250
g
mražené, předvařené, povolené
sójová omáčka
1
PL
+ trocha navíc
Postup
1
Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, přiklopte a 10 minut nechte zvolna probublávat, aby se většina vody vsákla. Vypněte sporák a nechte 5 minut stát.
2
Ve woku nebo velké pánvi zahřejte olej. Vsypte česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékejte, aby se nepřipekly. Vsypte rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažte za stálého míchání a pak ji shrňte k jedné straně pánve. Na volné místo vlijte vejce a míchejte je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promíchejte s rýží, vsypte hrášek, po 2 minutách přidejte krevety a sójovou omáčku, prohřejte a podávejte.
Na stůl dejte sójovou omáčku, aby si každý mohl doladit pokrm podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Blesková vejce: Jídla, která jsou do 20 minut na stole (20 receptů )
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- Basmati, koshihikari nebo jasmínová? Připravte si večeři z orientální rýže(29 receptů )