Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2232 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 290 g
Tuky 59 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená lehce pikantní klasika, kterou zvládne i úplný začátečník.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 250 g
rostlinný olej 2 PL
najemno
na proužky
vejce 2 ks
prošlehaná
hrášek 200 g
mražený
jarní cibulka 1 svazek
na tenká kolečka
krevety 250 g
mražené, předvařené, povolené
sójová omáčka 1 PL
+ trocha navíc

Postup

1

Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, přiklopte a 10 minut nechte zvolna probublávat, aby se většina vody vsákla. Vypněte sporák a nechte 5 minut stát.

2

Ve woku nebo velké pánvi zahřejte olej. Vsypte česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékejte, aby se nepřipekly. Vsypte rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažte za stálého míchání a pak ji shrňte k jedné straně pánve. Na volné místo vlijte vejce a míchejte je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promíchejte s rýží, vsypte hrášek, po 2 minutách přidejte krevety a sójovou omáčku, prohřejte a podávejte.

Na stůl dejte sójovou omáčku, aby si každý mohl doladit pokrm podle chuti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín