Rýže s vejci a krevetami

Rýže s vejci a krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (31)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 89 g
Tuky 59 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Osvědčená lehce pikantní klasika, kterou zvládne i úplný začátečník.

Suroviny

250 g
rýře dlouhozrnná
rostlinný olej 2 PL
česnek 2
najemno
chilli paprička 1 ks
zbavená semen a nakrájená na proužky
vejce 2 ks
prošlehaná
hrášek 200 g
mražený
jarní cibulka 1 svazek
na tenká kolečka
krevety 250 g
mražené, předvařené, povolené
1 PL
sojová omáčka

1 Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, přiklopte a 10 minut nechte zvolna probublávat, aby se většina vody vsákla. Vypněte sporák a nechte 5 minut stát.

2 Ve woku nebo velké pánvi zahřejte olej. Vsypte česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékejte, aby se nepřipekly. Vsypte rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažte za stálého míchání a pak ji shrňte k jedné straně pánve. Na volné místo vlijte vejce a míchejte je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promíchejte s rýží, vsypte hrášek, po 2 minutách přidejte krevety a sójovou omáčku, prohřejte a podávejte.

Na stůl dejte sójovou omáčku, aby si každý mohl doladit pokrm podle chuti.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit