V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené šunce...
Suroviny
olivový olej
na osmahnutí pršutu
prosciutto
8
plátků
lze nahradit jinou suchou šunkou
bageta
4
ks
menší, lze nahradit brioškami nebo žemlí
vejce
4
ks
sůl
pepř
Na zeleninovou omáčku
rajče
2
ks
jarní cibulka
2
ks
petrželka
hrst
sekaná, čerstvá
citronová šťáva
1
ČL
olivový olej
1
ČL
extra panenský
Postup
1
Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.
2
Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.
Komentáře