Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemle s vejci, pršutem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4846 kcal
Bílkoviny 432 g
Sacharidy 258 g
Tuky 255 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené šunce...

Suroviny

olivový olej
na osmahnutí pršutu
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou suchou šunkou
bageta 4 ks
menší, lze nahradit brioškami nebo žemlí
vejce 4 ks
sůl
pepř
Na zeleninovou omáčku
jarní cibulka 2 ks
petrželka hrst
sekaná, čerstvá
olivový olej 1 ČL
extra panenský

Postup

1

Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.

2

Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 11:40
Recept se nachází v č.3/05, str.55