Žemle s vejci, pršutem a zeleninou

Žemle s vejci, pršutem a zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (2)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4846 kcal
Bílkoviny 432 g
Cukr 258 g
Tuky 255 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené šunce...

Suroviny

olivový olej
na osmahnutí pršutu
prosciutto 8 plátků
lze nahradit jinou suchou šunkou
bageta 4 ks
menší, lze nahradit brioškami nebo žemlí
vejce 4 ks
sůl
pepř
Na zeleninovou omáčku
rajčata 2 ks
jarní cibulka 2 ks
petrželka hrst
sekaná, čerstvá
citronová štáva 1 ČL
olivový olej 1 ČL
extra panenský
1. Omytá rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semínka a dužinu jemně nasekejte. Cibulky očistěte a nakrájejte šikmo na tenká kolečka. Promíchejte v misce s ostatními přísadami na omáčku.

2. Na pánvi na oleji osmažte plátky šunky tak, aby byly křupavé. Položte je na ubrousek, aby se odsál tuk, a pak rozdělte do rozkrojených žemlí. Na pánev rozklepněte vejce po dvou a osmažte tak, jak máte nejraději. Osolte a opepřete, rozdělte do žemlí a zakápněte zeleninovou omáčkou.

Proč adoptovat brunch
Pokusy o český překlad spojení breakfastu a lunche, tedy snídaně a oběda, selhávají. Každopádně je to ale vysoce dekadentní jídlo nebo spíš celý rituál jako stvořený pro lenivé, milenecké i rodinné vychutnávání volného dne. A ve světě je (už zase) velmi in...

Obchod Apetit